Gemeente Rotterdam

16 december 2009

Feestelijke kerstviering met Nick & Simon en Valkyrien Allstars

Burgemeester Aboutaleb ontsteekt lichtjes kerstboom voor Stadhuis

Burgemeester Ahmed Aboutaleb ontsteekt op vrijdag 18 december om 18.30 uur de verlichting in de kerstboom voor het Stadhuis aan de Coolsingel 40. De kerstboom is 28 november jl. door de burgemeester persoonlijk uitgezocht in het bos van Oslo. Al sinds 1951 schenkt het stadsbestuur van de Noorse hoofdstad een kerstboom aan de gemeente Rotterdam. Naast het ontsteken van de lichtjes geven de zangers Nick & Simon een mini-concert. De Valkyrien Allstars zorgen voor een Noorse muzikale bijdrage. De optredens zijn gratis toegankelijk.

Burgemeester Aboutaleb ontsteekt de lichtjes in het bijzijn van een delegatie van het stadsbestuur van Oslo. De jaarlijkse viering bij de kerstboom heeft een traditionele Noors- Nederlands karakter. Er wordt gezorgd voor een winters sfeertje, zo trakteert het Stadhuis de bezoekers op warme chocolademelk.

De Volendamse zangers Nick & Simon hebben vele muzikale successen geboekt. Drie albums en een reeks top 40-hits staan op hun naam. De Noorse band Valkyrien Allstars brengt verassende muziek met een mix van traditionele Noorse muziek en pop. Daarnaast zingen Jordy van Toornburg en Sharon Doorson het Your World lied. Een lied dat speciaal voor het jongerenjaar is geschreven.