Gemeente Utrecht

Tweede vaccinatieronde nieuwe influenza A is achter de rug

De tweede vaccinatieronde tegen Nieuwe Influenza A (Mexicaanse griep) is opnieuw voorspoedig verlopen. Het ging om de tweede inenting van jonge kinderen en huisgenoten van baby's op 15, 16 en 17 december. Op de locaties was een goede sfeer en de mensen konden snel doorlopen. De opkomst was deze ronde in de gemeente Utrecht in totaal 55 procent (9 procent lager dan de eerste ronde in november). De klanttevredenheid was 8,9, hetzelfde rapportcijfer als de vorige keer.

De vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A bestaat uit twee prikken. De tweede prik is belangrijk, want hiermee zijn mensen uit de risicogroepen maximaal beschermd tegen het virus. De eerste ronde vaccinaties vond plaats op 23, 24 en 25 november. De opkomst voor die ronde bedroeg 64 procent.

De opkomst per dag/locatie:
Jaarbeurs Paperclip Totaal
15 december 48% 52% 49% 16 december 58% 63% 60% 17 december 50% 59% 55%

Wethouder Rinda den Besten (Volksgezondheid): "Jammer dat de opkomst wat lager was, maar heel goed dat zoveel mensen zo verstandig waren om de tweede prik voor hun kind te halen. Ik hoop dat mensen goed gebruik maken van de extra prikronde in januari."

Extra prikronde in januari 2010
In januari komt er een extra prikronde voor mensen die in november de eerste prik hebben gemist. Dit betreft een groep van ongeveer vijfhonderd mensen. Deze inhaalronde vindt plaats op 13 januari bij vier wijkgebouwen in Utrecht:
* Julius Gezondheidscentrum Vleuterweide, afd. JGZ, Utrechtse Heuvelrug 130, Vleuten
* Gezondheidscentrum De Brug, afd. JGZ, Martin Ovenweg 50, Utrecht
* Wijkgebouw Marco Pololaan, Marco Pololaan 10, Utrecht
* Wijkgebouw Amazonedreef, Amazonedreef 43, Utrecht

De groep die het betreft wordt persoonlijk per brief voor deze extra vaccinatiemogelijkheid uitgenodigd. Het oproepschema staat bovendien vanaf volgende week op de website www.utrecht.nl/gggd.