Published: 13:33 18-12-2009 /Source: OctoPlus N.V. /AEX: OCTO /ISIN: NL0000345718 OCTOPLUS KONDIGT SUCCESVOLLE PLAATSING VAN ¤ 4 MILJOEN AAN NIEUWE AAANDELEN AAN TER VERSTERKING VAN DE FINANCIëLE POSITIE

Leiden, 18 december 2009 - OctoPlus N.V. (â'OctoPlus', of de 'Onderneming') (Euronext: OCTO) kondigt vandaag aan dat de Onderneming een succesvolle aandelenuitgifte heeft gedaan van ¤ 4,0 miljoen door een onderhandse plaatsing van gewone aandelen bij nieuwe en bestaande investeerders (de 'Uitgifte'). Daarnaast heeft de Onderneming een nieuwe kredietfaciliteit van maximaal ¤ 2,0 miljoen verkregen. Na afronding van deze financieriingsactiviteiten positioneert de Onderneming zich voor een financieel zekere toekomst waarin zij verder bouwt aan de uitbreiding van haar drug delivery dienstverlening.

Simon Sturge, CEO van OctoPlus: 'Wij zijn verheugd met deze financieringsactiviteiten, die ervoor zorgen dat OctoPlus zijn strategische wijziging naar een dienstverlenende onderneming kan voortzetten richting winstgevendheid. Dit jaar hebben enkele veranderingen bij OctoPlus een financiële impact gehad: we hebben een nieuwe productiefaciliteit geopend en we hebben de Onderneming gereorganiseerd om 2010 te kunnen starten met een gestroomlijnde organisatie. De nieuwe investeerders die zich bij ons hebben aangesloten zijn een bewijs van de groeiende interesse van internationale investeerders voor OctoPlus als investeringsmogelijkheid. We werken met enthousiasme verder aan de uitbreiding van ons nieuwe dienstverlenende business model en kijken erg uit naar de resultaten op hoofdlijnen voor het lopende onderzoek met Locteron, die binnenkort worden verwacht.'

Uitgifte van 3.232.106 nieuwe gewone aandelen

De prijs van de gewone aandelen is ¤ 1,25 per aandeel (de 'Uitgifteprijs'). Ten gevolge van de Uitgifte is het totaal aantal uitgegeven gewone aandelen gestegen tot 33.435.432.

In de Uitgifte participeren nieuwe en bestaande investeerders uit Europa en Amerika. Ongeveer 60% van de investering wordt gedaan door nieuwe investeerders.

3.020.300 van de nieuw uitgegeven aandelen worden naar verwachting toegelaten tot de notering en handel aan Euronext Amsterdam door NYSE Euronext ('Euronext Amsterdam') op 21 december 2009. Voor de overige aandelen zal een noteringsprospectus worden gepubliceerd dat zal worden opgesteld door de Onderneming en waarvoor de goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten nodig is. Een verzoek om toelating van deze aandelen tot de notering en handel aan Euronext Amsterdam zal door de Onderneming worden gedaan zodra het noteringsprospectus is gepubliceerd.

Alle partijen die deelnemen aan de Uitgifte zullen profiteren van anti-verwateringsbescherming, die gelijkluidend is aan de anti-verwateringsbescherming die OctoPlus bij de financiering eerder dit jaar aan investeerders heeft toegekend. Deze bescherming bepaalt dat de Onderneming extra gewone aandelen uitgeeft aan de investeerders zonder vergoeding indien de Onderneming voor 1 september 2010 nieuwe aandelen uitgeeft voor een prijs die onder ¤ 0,75 ligt.

Fortis Bank Nederland / MeesPierson Corporate Finance & Capital Markets trad op als placement agent en financieel adviseur voor OctoPlus met betrekking tot de Uitgifte.

Nieuwe kredietfaciliteit

Tegelijk met de Uitgifte heeft OctoPlus een nieuwe kredietfaciliteit tegen betere voorwaarden verkegen van Fortis Bank Nederland voor een maximum van ¤ 2,0 miljoen. Deze vervangt de huidige kredietfacilliteit van de Onderneming.

Waardebepaler op korte termijn is Locteron

OctoPlus' licentiepartner Biolex Therapeutics doet momenteel een Fase IIb studie met Locteron(TM), het product voor geleidelijke afgifte van interferon alfa dat is gebaseerd op de PolyActive(TM) technologie van OctoPlus. De resultaten op hoofdlijnen worden binnenkort verwacht en vormen een belangrijke waardebepaler voor het platform van langerwerkende technologieën van OctoPlus.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Rianne Roukema, Corporate Communications: telefoonnummer 071 524 1071, e-mail IR@octoplus.nl.

Over OctoPlus

OctoPlus is een dienstverlenend biofarmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in toedieningsvormen voor medicijnen. De Onderneming ontwikkelt voor klanten verbeterde farmaceutische producten gebaseerd op gepatenteerde technologieën voor medicijnafgifte die minder bijwerkingen veroorzaken, meer gemak voor de patiënt opleveren en een verbeterde balans tussen effectiviteit en veiligheid bieden in vergelijking met bestaande producten. OctoPlus richt zich voor zijn klanten op de ontwikkeling van langer werkende, gecontroleerd afgegeven versies van bekende eiwittherapeutica, andere geneesmiddelen en vaccins.

Het klinisch meest vergevorderde product op basis van onze technologie is Locteron(TM), het belangrijkste product van Biolex Therapeutics. Locteron is een langerwerkende formulering van interferon alfa voor de behandeling van chronische hepatitis C. Het product wordt geproduceerd door OctoPlus en wordt momenteel onderzocht in een Fase IIb studie.

Daarnaast is OctoPlus een vooraanstaand Europees leverancier van specialistische farmaceutische formulerings- en productiediensten aan de farmaceutische en biotechnologische industrie, met de nadruk op moeilijk te formuleren actieve farmaceutische ingrediënten.

OctoPlus is genoteerd aan Euronext Amsterdam van NYSE Euronext onder het symbool OCTO. Meer informatie over OctoPlus vindt u op de website www.octoplus.nl.

Dit bericht vormt geen aanbod tot verkoop of verzoek om enig aanbod tot aankoop van welke aandelen of andere effecten van OctoPlus dan ook (de 'Effecten') in de Verenigde Staten of in welk ander rechtsgebied dan ook.

De Effecten zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd (de 'Securities Act'), en mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten of aan, voor rekening van of ten bate van, U.S. persons (zoals deze term is gedefinieerd in Regulation S onder de Securities Act), tenzij zij zijn geregistreerd onder de Securities Act of er een vrijstelling van dergelijke registratie geldt. Er wordt geen publieke aanbieding van aandelen OctoPlus gedaan in de Verenigde Staten.