Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Deventer, 18 december 2009

Oldenkotte en Dimence tekenen intentieverklaring tot samenwerking

Stichting Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) Oldenkotte, gaat intensief samenwerken met Dimence, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Afgelopen week tekenden de betrokken bestuurders, met goedkeuring van beide raden van toezicht, een intentieverklaring tot samenwerking. Stichting Oldenkotte en Dimence gaan vanaf 1 juli 2010 werken aan een nadere integratie van hun zorgaanbod, waardoor een geïntegreerde zorgketen voor forensische zorg ontstaat. Beide organisaties blijven als onafhankelijke rechtspersonen bestaan.

De samenwerking heeft als voordeel dat de instellingen gezamenlijk forensisch psychiatrische kennis kunnen delen en ontwikkelen en gezamenlijke opleidingstrajecten en initiatieven kunnen opzetten op het gebied van forensisch psychiatrische behandeling en onderzoek. Ook kunnen FPC Oldenkotte en Dimence in de toekomst gebruik maken van elkaars bedrijfsondersteunende diensten. De komende periode werken de instellingen verder uit hoe de deskundigheid van beide over en weer kan worden ingezet ten gunste van de patiënten van zowel FPC Oldenkotte als Dimence.

Partijen zullen de samenwerking van beide organisaties op het gebied van de forensische zorg feitelijk tot stand brengen onder leiding van een tweehoofdige stuurgroep, bestaande uit één lid vanuit de raad van bestuur van Dimence en de bestuurder van FPC Oldenkotte. Met het ondertekenen van de intentieverklaring spreken de partijen tevens uit op termijn te willen komen tot een nog verdergaande vorm van integratie.


---

Noot voor de redactie -