Gemeente Sittard-Geleen


Persbericht Gemeente Sittard-Geleen

nr 198_2009

WELKOMteam Sittard-Geleen van start

Sittard-Geleen, 17 december 2009 - Bezoekers van het centrum van Sittaard kunnen sinds donderdag 17 december 2009 de hulp inroepen van het WELKOMteam Sittard-Geleen. Het WELKOMteam start met zeven personen en wordt in de loop van volgend jaar uitgebreid tot 16 personen.

,,Met behulp van het WELKOMteam trachten we het serviceniveau in het centrum van Sittard te vergroten. Daardoor zullen bezoekers graag naar Sittard komen en er zich thuisvoelen,' aldus wethouder Pieter Meekels (economie), die het WELKOMteam officieel welkom heette in de stad.

Het WELKOMteam gaat mensen helpen die een bezoek brengen aan Sittard. Bijvoorbeeld door ze de weg te wijzen, of door ze te begeleiden naar een parkeergarage. Leden van het WELKOMteam kennen de stad op hun duimpje en weten waar de leuke restaurantjes liggen, op welke zondag het koopzondag is of waar de fietsenstalling te vinden is. Ouderen helpen zij graag met oversteken en met het dragen van zware boodschappen. Ook letten de leden van het WELKOMteam op of er iets mis is in de openbare ruimte (volle prullenbakken, defecte verlichting etcetera) en geven ze overlastsituaties door aan gemeente of politie.

Het WELKOMteam heeft een eigen ruimte aan de Stationstraat, waar bezoekers ook terecht kunnen voor vragen over de centra. In de opstartfase zijn ze op donderdag en zaterdag en op koopzondagen actief.

De oprichting van het WELKOMteam is een van de maatregelen van het korte termijn actieplan voor de binnenstad van Sittard, bedoeld om de gastvrijheid te vergroten en het bezoek aan het centrum te stimuleren. De gemeenteraad heeft hiervoor 750.000 euro beschikbaar gesteld. Het WELKOMteam kost 75.000 euro per jaar en is er mede gekomen op verzoek van de ondernemers in de stad, vertegenwoordigd in Centrummanagement.

De leden van het WELKOMteam zijn herkenbaar aan de witte jassen met paarse opdruk. Mensontwikkelbedrijf Vixia heeft voor de selectie van het WELKOMteam gezorgd en begeleidt de leden ervan de komende tijd.

Fotobijschrift: De leden van het WELKOMteam werden tijdens hun eerste rondgang door de stad vergezeld door wethouder Pieter Meekels (l), centrummanager Paul Kooij (4e van links) en Vixia-directeur Evert-Jelle van de Ven (rechts). Foto MCM Productions.




Gemeente Sittard-Geleen