Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 december 2009

Barbara Oerbekke / Marije Versteeg: 053-4555588

Man aangehouden voor huisvredebreuk Hengelo

Vrijdag 18 december rond 00.10 uur is een 19-jarige man uit Hengelo aangehouden wegens huisvredebreuk. De man bevond zich in een horecagelegenheid aan de Burgemeester Jansenplein in Hengelo, terwijl hij hiervoor een verbod op zak had. Het verbod was vorige maand ingegaan en is voor de duur van twee jaar. De Hengeloër is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

(2009063812)

Verschillende winkeldieven aangehouden

Almelo

Donderdag 17 december heeft de politie verschillende winkeldieven in Almelo aangehouden.

Donderdag 17 december rond 12.20 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal aan het Marktplein in Almelo. Op basis van het opgegeven signalement gingen agenten op zoek naar de verdachten. Op de Wierdensestraat trof men twee mannen aan, die aan het signalement voldeden. Beide mannen, 38 en 45 jaar uit Almelo, werden vervolgens aangehouden voor winkeldiefstal. De 38-jarige man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De 45-jarige Almeloër heeft een gele kaart gekregen. Dit betreft een waarschuwing. Bij herhaling wordt een rode kaart verstrekt, waarmee een jaar lang geen bezoek mag worden gebracht aan de aangesloten winkels. (2009063574)

Donderdag 17 december rond 19.05 uur kreeg de politie melding van een winkeldief aan de Grotestraat in Almelo. Het winkelpersoneel had gezien hoe een man een product achter zijn jas verstopte en daarmee de winkel verliet. Ze konden hem tijdig in de kraag vatten en vervolgens overdragen aan toegesnelde politieagenten. De man, 40 jaar en woonachtig in Almelo, werd aangehouden terzake winkeldiefstal. Nader onderzoek wees uit dat de Almeloër een veelpleger is. Hij is in verzekering gesteld. (2009063736)

Man gewond bij aanrijding

Enschede

Donderdag 17 december omstreeks 15.30 uur reed een 38-jarige automobilist uit Enschede over de Riethermsteeg in zijn woonplaats. Door het gladde wegdek begon zijn auto weg te glijden. Op hetzelfde moment naderde uit tegenovergestelde richting een automobilist, een 52-jarige man uit Enschede. De auto van de 38-jarige man bleef maar glijden en een frontale aanrijding met de andere auto was het gevolg. De 52-jarige tegenligger moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2009063718)

Politie Twente houdt 28 verdachten aan in drugszaak Almelo
De politie Twente heeft vanaf september 2009 in totaal 28 personen aangehouden in verband met de handel in drugs en het afnemen van drugs.

Er zijn vier hoofdverdachten in de zaak, een 20-jarige en een 27-jarige man uit Almelo en een 29-jarige en een 20-jarige vrouw uit Almelo. Zij worden verdacht van het vervaardigen van drugs en de handel in drugs. Na de aanhoudingen zijn er zoekingen verricht in de woningen van deze vier verdachten. Daarbij zijn verschillende soorten drugs in beslag genomen, waaronder GHB, speed en cocaïne. De vier hoofdverdachten zijn voorgeleid. De 20-jarige man zit nog vast. De voorlopige hechtenis van de andere drie verdachten is inmiddels geschorst door de rechter.

Naast de vier hoofdverdachten zijn er nog 24 mensen aangehouden. Zij worden verdacht van het afnemen van drugs. Het gaat hier om mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar, uit Almelo. Deze afnemers zijn na verhoor weer heengezonden. Ze zullen zich ook moeten verantwoorden voor de rechter.

Het politie onderzoek heeft circa drie maanden geduurd. Het doel is drugsoverlast in Almelo en omgeving terug te dringen. (2009029820)

Onderstaand persbericht is op 8 september 2009 verstuurd. Het betreft de aanhouding van de 20-jarige hoofdverdachte. Deze aanhouding is de aanleiding van voorgenoemd, afgerond onderzoek.

Man aangehouden voor bezit harddrugs Almelo
Een 20-jarige man uit Almelo werd dinsdagmorgen 8 september aangehouden, omdat hij in het bezit was van harddrugs.

Dinsdagmorgen 8 september omstreeks 01.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Ootmarsumsestraat, een bestuurder van een auto. De agenten troffen in de auto harddrugs, drugsbenodigdheden, een mes en boksbeugel aan. De man werd aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2009029820)

---- --