Ingezonden persbericht


Techaccess ruilt de banbreedte en applicatie acceleratie fabrikant Exinda om voor Ipanema.

TechAccess heeft een distributie contract getekend met Ipanema Technologies. Ipanema Technologies is een Franse fabrikant van Bandbreedte management en applicatie acceleratie. Ipanema Technologies wordt nu in de Benelux verkocht door telecom providers, meestal als onderdeel van een managed service.

Ipanema Technologies heeft een compleet producten pakket voor Applicatie visibiliteit,Bandbreedte management en Applicatie acceleratie. Alles kan op 1 platvorm worden samengevoegd en kan modulair worden opgebouwd.

Het Ipanema systeem is het beste te vergelijken met de producten van Packeteer (nu Bluecoat) Alleen krijg je met het Ipanema systeem nog meer inzicht in de verschillende datastromen waardoor de banbreedte optimalisatie en acceleratie nog beter kan worden gedaan.

Volgens Berry van Waayenburg, general manager TechAccess zijn er een aantal belangrijke redenen om te kiezen voor Ipanema Technologies.


. Met het Ipanema systeem worden de objecten niet per device maar globaal geregeld. Het systeem zal zelf dynamisch de nodige aanpassingen maken aan de devices indien dit de applicaties vereisen. Dit in tegenstelling tot oplossingen zoals Exinda waar men per device een policy zal moeten maken.


. Omdat het "hart" van de oplossing zich in de centrale management omgeving bevindt, is een WAN-uitbreiding zeer eenvoudig. Zonder een "herinrichting" van de policy's / bandbreedtes kan eenvoudig een extra appliance worden toegevoegd op een nieuwe branch-office.


. Niet voor alle locaties is een device vereist. Afhankelijk van de situatie kan binnen de Ipanema omgeving een "virtuele applicance" aan een locatie worden toegekend.


. De superieure rapportages van het Ipanema systeem. Naast MOS rapportage levert het Ipanema systeem een dergelijke kwaliteits-waarde voor andere applicaties naast Voice. Ook zaken als one-way transit delay op applicaties welke op UDP werken kunnen worden gerapporteerd.

Over Ipanema Technologies (www.ipanematech.com)

Ipanema ontwikkelt geavanceerde oplossingen voor applicatie traffiek management en WAN-optimalisatie die de kwaliteit van de gebruikerservaring drastisch verbeteren. Veel grote telecomproviders en grote multinationals in alle marktsegmenten, zoals het bankwezen en financiën, de publieke sector, energiebedrijven, farmaceutische bedrijven, ruimtevaartindustrie en IT, maken gebruik van de diensten van Ipanema.

Over TechAccess Value Added IT distribution.
TechAccess is dé Nederlandse Value Added IT Distributeur op het gebied van Networking, Security, Storage networking en VoIP. Deze worden aangevuld met diensten met een concrete toegevoegde waarde, zoals support, training, installatie, onderhoud, consultancy en leadgeneratie voor het kanaal.




Ingezonden persbericht