Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Benoeming directeur-generaal Mobiliteit bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat

18 december 2009

De ministerraad heeft besloten mevrouw drs. L. M.C. (Lidewijde) Ongering voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Mobiliteit bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De voordracht wordt gedaan door minister Ter Horst, in overeenstemming met minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat. De benoeming gaat in op 1 januari 2010.

Mevrouw Ongering (1958) is sinds 2008 plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Daarvoor was zij onder andere plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, plaatsvervangend directeur-generaal Openbare Orde en Veiligheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en directeur Financieel-Economische Zaken bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Mevrouw Ongering studeerde bestuurskunde aan de Technische Hogeschool Twente te Enschede. Zij volgt de heer Riedstra op die per 1 december 2009 is benoemd tot secretaris-generaal van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De benoeming van mevrouw Ongering is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.