Dura Vermeer

Rotterdam - 18 december 2009

Start bouw woningbouwproject Zuiderspoor

Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) heeft woensdag 16 december op de plek van de oude tramremise aan de Laan op Zuid in Rotterdam de eerste paal van woningbouwproject Zuiderspoor geslagen, een gezamenlijke realisatie van Dura Vermeer Bouw Rotterdam en BAM Woningbouw.

De wethouder deed dit samen met de heer Klein, één van de nieuwe bewoners van Zuiderspoor en de oudste bewoner van het sloopgebied Leeuwekuil. Zuiderspoor wordt gebouwd in opdracht van Vestia Rotterdam Feijenoord en is ontwikkeld door Estrade Projecten in samenwerking met Proper Stok Ontwikkelaars. Het ontwerp is van architectenbureau Geurst en Schulze.

Toegevoegde waarde
Karakus was vol lof over de toegevoegde waarde van het project waarmee inwoners behouden worden voor de stad. Tevens gaf hij aan dat bouwen in tijden van de kredietcrisis móet. `Niet alleen omdat er anders snel weer krapte op de Rotterdamse markt zal ontstaan maar ook omdat het goed is voor de werkgelegenheid', aldus de wethouder.

Zuiderspoor
Zuiderspoor is onderdeel van de vernieuwing van de Afrikaanderwijk en telt 259 woningen. Langs de Laan op Zuid komen 227 appartementen en maisonnettes, verdeeld over vijf woongebouwen. Aan de Parallelweg komen de 32 eengezins- koopwoningen met een besloten achtertuin, een voortuin op het westen en een autoluwe straat met voldoende ruimte om te spelen. Seniorenwoningen, woon/werkruimtes en medische zorgvoorzieningen maken deel uit van het totale plan. De eerste woningen zullen in 2011 opgeleverd worden.

Parkstad
Zuiderspoor is het eerste gebouw van project Parkstad, het ontbrekende puzzelstuk dat de Afrikaanderwijk met de Kop van Zuid verbindt. In totaal komen er ca 1000 nieuwe woningen in Parkstad en ca 350 nieuwe woningen in de Afrikaanderwijk, zowel appartementen als eengezinswoningen, koop én huur.