PC Hooftstraat Awards voor stijlvol bekend- en ondernemend Nederland


Couturier Paul Schulten, Dutch Designer of the Year 2009, reikt prijs uit

AMSTERDAM, 20091213 -- In week 51 beleven de PC Hooftstraat Awards, de vakprijs voor stijlvol bekend- en ondernemend Nederland, haar première.

Nederland Positief sluit op 18 december het jaar op stijlvolle wijze af met de uitreiking van de PC Hooftstraat Awards. Op deze dag worden de onderscheidingen, onder andere voor de meest stijlvolle etalage, meest innovatieve ondernemer en de meest stijlvolle persoonlijkheden, uitgereikt tijdens een glamourvolle avond in de meest stijvolle- en exclusieve straat van Nederland.

Couturier Paul Schulten, Dutch Designer of the Year 2009, zal één van de prijzen uitreiken. Schulten zetelt met zijn salon al jaren in de hoofdstedelijke PC Hooftstraat. Eerder deze maand opende hij het door Nederland Positief in het leven geroepen Fashion Museum. Het eerste Nederlandse modemuseum is 7 dagen per week te bezoeken in het WestCord Fashion Hotel in Amsterdam.

De straat is in 1876 genoemd naar de belangrijke geschiedkundige, dichter en toneelschrijver Pieter Cornelisz. Hooft (1581-1647). In 1883 verscheen de paardentram in deze straat die de verbinding verzorgde tussen de Dam en de Willemsparkweg, een der nieuwe chique buurten van Amsterdam-Zuid.

In 1903 werd deze vervangen door de nieuwe elektrische tramlijn 2. Een jaar later kwam tramlijn 3 er bij. Deze lijnvoering bleef bestaan totdat de Vondelbrug van rails werd voorzien en de beide lijnen vanaf 1958 deze kortere route gingen volgen. De laatste decennia heeft de P.C. Hooftstraat zich ontwikkeld tot de duurste winkelstraat van Nederland.

http://www.nederlandpositief.nl





Ingezonden persbericht