Spring wandelt 2010 in


Vrijwilligersorganisatie gaat al 12,5 jaar duurzaam op avontuur in heel Europa

AMSTERDAM, 20091218 -- Actief op reis buiten de platgetreden paden van Europa? Vakanties die echt duurzaam zijn? Op pad met leeftijdgenoten? Spring Reizen, een niet commerciële reisorganisatie gerund door vrijwilligers, heeft het allemaal in huis. Komend jaar organiseert Spring meer groepsreizen dan ooit. Bovendien bestaat Spring deze winter 12,5 jaar.

Het reisprogramma voor 2010 is niet alleen het grootste reisprogramma ooit, maar biedt ook meer variatie dan in andere jaren. Zo zijn er, na het succes van de wandel- en kanoreizen in Duitsland in 2009, komende zomer twee reizen in het programma waarbij zowel wandelschoenen als peddels van pas komen. Wie de zon zoekt, gaat mee naar de Dordogne voor een relaxte reis onder het genot van een glaasje wijn. Houd je meer van bijzondere bestemmingen en mag je rugzak wat zwaarder zijn? Ga dan mee peddelen en wandelen in Karelië, in het oosten van Finland.

Oost-Europa is populair en geheel terecht. Daarom trekt Spring de bergen van Roemenië en Slowakije in. Na eerdere reizen in de Oekraïne en Montenegro mag Spring zichzelf ondertussen een heuse Oost-Europa-expert noemen. Voor wie nog meer avontuur zoekt, en niet bang is om zijn eigen grenzen tegen te komen, organiseert Spring dit jaar een bikkelreis naar de Mont Thabor, die met 3.178 meter over Frankrijk en Italië uitkijkt. Een adembenemend avontuur met een zware rugzak en goed gezelschap.

Het bovenstaande is slechts een greep uit het reisaanbod voor de zomer van 2010. Bovendien organiseert Spring ook een aantal mooie wandelreizen in de lente en de herfst. Voor wie het Spring-gevoel een keertje wil proberen of gewoon zoveel van wandelen houdt dat hij niet kan wachten tot de vakantie, organiseert Spring regelmatig wandelweekenden in Nederland. Kijk voor meer informatie over de reizen en weekenden op www.springreizen.nl.

Over Spring

Spring is een niet commerciële reisorganisatie van vrijwilligers, die sinds 1996 actieve reizen en weekenden voor 25-40 jarigen organiseert. Wat is er leuker dan samen met leeftijdsgenoten de wildernissen van Europa te ontdekken? Je kunt met Spring wandelen in binnen- en buitenland, maar ook kanoën, sneeuwwandelen en bushcraft zitten in het programma. Spring gaat nooit tweemaal naar dezelfde bestemming. Iedere reis is uniek. Voor de zwaardere tochten is bergwandelervaring vereist. Op www.springreizen.nl vind je diverse foto's en reisverslagen. Spring is een onderdeel van Nivon Natuurvrienden.