Voorgestelde consolidatie aandelen

18/12/2008 07:58

RealDolmen

Een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de Vennootschap zal worden gehouden op 20 januari 2009 om 16:00 uur, gedurende welke een voorstel met betrekking tot de consolidatie van bestaande aandelen zal worden behandeld. Het voorstel bestaat erin om 100 bestaande aandelen te consolideren in een (1) nieuw aandeel van de Vennootschap.

Als er geen quorum behaald wordt, zal een 2de vergadering gehouden worden op 10 februari 2009 om 16:00 uur. Als de consolidatie goedgekeurd wordt door de aandeelhouders zal de Raad van Bestuur de notering van het nieuwe aandeel doorvoeren. Details hierover zullen op dat moment bekend gemaakt worden.

Voordelen van de consolidatie

Het huidige hoge niveau van het uitgegeven aandelenkapitaal van 535.315.653 bestaande aandelen in relatie tot de omvang van het bedrijf zorgt voor een hoge graad van volatiliteit op de aandelenmarkt. Daarom is de Raad van Bestuur van mening dat een consolidatie van aandelen de aandeelhouders ten goede zal komen door het verminderen van deze volatiliteit en zodoende een situatie te creëren waarin de aandelenkoers de veranderingen in waarde van het bedrijf beter zal weerspiegelen.

Gevolgen van de Consolidatie

Als gevolg van de consolidatie zal elke aandeelhouder minder gewone aandelen behouden dan dat hij/zij momenteel bezit. Evenwel zal elke aandeelhouder zijn/haar huidige percentage belang in de vennootschap behouden, zodoende zal dus zijn/haar percentage eigendom van het bedrijf hetzelfde blijven.

Bijvoorbeeld, iemand die thans 10.000 aandelen bezit ter waarde van ¤ 0,15 euro elk, zal eindigen met 100 aandelen ter waarde van 15 euro per stuk (hoewel we natuurlijk niet kunnen voorspellen wat de werkelijke beurskoers zal worden), d.w.z. de totale investering blijft op ¤ 1500. Iemand die een aantal aandelen bezit dat geen veelvoud van 100 is, kan op de normale manier aandelen bij- of verkopen tot een veelvoud van 100.

Dit is de eerste stap in een proces, waarover later nog meer informatie zal volgen.