Unilever NV



Blue Band en Hersenstichting lanceren nieuwe website

De Hersenstichting en Blue Band Idee! hebben de website Kinderkoppie.nl gelanceerd. Deze nieuwe site geeft ouders informatie en tips over de ontwikkeling van de hersenen van hun kind.

Info en tips over de ontwikkeling van de hersenen van je kind

Er is veel informatie te vinden om je kind een gezonde groei en ontwikkeling door te laten maken. Ouders van opgroeiende kinderen blijken méér te willen weten over de invloed die ze kunnen uitoefenen op de gezondheid van de hersenen van hun kind. Om in deze behoefte te voorzien, hebben de Hersenstichting en Blue Band Idee! de website Kinderkoppie.nl geïntroduceerd. Op deze website vinden bezoekers informatie over onder andere de ontwikkeling van hersenen, spelletjes die ouders met hun kinderen kunnen doen en voedingstips.

Tips voor baby's, dreumesen, kleuters en schoolgaande kinderen

De gezondheid van de hersenen van een kind wordt beïnvloed door drie belangrijke factoren: goede voeding, beweging en mentale activiteit. Op Kinderkoppie.nl wordt per leeftijdscategorie uitgelegd welke factoren op welke leeftijd veel invloed hebben. Dit is van belang omdat de ontwikkeling van de hersenen per leeftijd sterk verschilt. Zo verdubbelt de herseninhoud van een baby zich in het eerste levensjaar. De hersenen van een schoolkind daarentegen zijn fysiek al bijna volgroeid, maar moeten nog veel leren op sociaal gebied, bijvoorbeeld hoe om te gaan met verschillende soorten mensen en begrijpen waarom iemand iets doet. Voor elke leeftijdscategorie biedt Kinderkoppie.nl bruikbare informatie en tips met betrekking tot de ontwikkeling van de kinderhersenen. Bijvoorbeeld oefeningen voor de motoriek, voedingsadviezen, speelgoedtips, maar ook informatie over sociale activiteiten met een kind die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van de hersenen.

Gezamenlijk initiatief

De Hersenstichting en Blue Band Idee! vinden dat het Nederlands publiek zich veel bewuster kan worden van het gegeven dat gezonde hersenen zich blijvend ontwikkelen en vernieuwen, vanaf de geboorte tot zelfs op hoge leeftijd. Om dit bewustzijn te bevorderen werken ze actief samen.

Meer informatie Zie het origineel