Gemeente Teylingen

A44 en Vijfmeiweg

Vervanging populieren A44 en Vijfmeiweg

18 november 2009

De oude en gevaarlijke populieren langs de A44 en de Menneweg in Sassenheim worden dit jaar vervangen. Rijkswaterstaat en de gemeente Teylingen voeren deze werkzaamheden gezamenlijk uit vanaf 19 december tot begin februari 2010. Na de kap worden deze winter nieuwe bomen geplant.

Rijkswaterstaat vervangt de populieren en schietwilgen langs de A44, tussen km. 8.0 en 10.0 deze winter door nieuwe exemplaren. Dit is noodzakelijk vanwege een toenemende kans op takbreuk van de huidige bomen. De kapwerkzaamheden vinden plaats in de nachten van 20 op 21 november, 27 op 28 november en 4 op 5 december (reserve). Tijdens deze nachten ontstaat geluidshinder en worden rijstroken van de A44 afgesloten. Langs de autobaan vindt herplant plaats met populieren.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden probeert Rijkswaterstaat het aanwezige bosplantsoen zoveel mogelijk te sparen. Bosplantsoen dat beschadigd raakt, wordt vervangen. Voor vragen met betrekking tot het bovenstaande kunnen inwoners contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, telefoonnummer: 0800 - 8002.

Door de kap van de bomen langs de A44 worden de gemeentelijke populieren langs de Vijfmeiweg en langs het pad achter de Kagerdreef vatbaar voor wind, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De gemeente kapt hiervoor 44 populieren in de week van 11 januari 2010. Hiervoor is een kapvergunning verleend. De gemeente vraagt aanwonenden om die week hun auto elders te parkeren. Langs de Vijfmeiweg worden 47 nieuwe iepen teruggeplant.

Door dit plan krijgt de omgeving Vijfmeiweg een ander beeld. Voor informatie kunnen inwoners bellen met Rene Rewijk van de gemeente via telefoon 0252 - 783 300. De gemeente vraagt begrip voor de overlast.

Nieuwe afvalcontainers