Deelgemeente Hoogvliet Rotterdam

Kookworkshops tijdens Lifestyle festival

Op zaterdag 19 december organiseren Winkelcentrum Hoogvliet en de deelgemeente Hoogvliet een Lifestyle Festival. De Binnenban staat dan in het teken van gezond leven.

Tussen 12.00 en 17.00 uur kunnen bewoners van alle leeftijden gezonde activiteiten ondernemen. De activiteiten vinden plaats rondom de leeftsijl-hoek op de Middenbaan-Noord.

Rondom de leefstijl-hoek is er een aanbod van gezonde activiteiten: gratis kookworkshops, een kindercircus, een muziekprogramma door Radio Totaal, de verrassingstas, informatieve kerststands, gezonde cupcakes van Veggierose, een groenteproeverij en Hartendames.

Centraal op het festival staat de wat-eet-en-beweeg-ik bus van het Voedingscentrum. Dit is een multifunctionele bus waar bewoners een tour kunnen doen door hun eigen voedings- en beweeggedrag. Op een (overdekt) podium verzorgt Achmea de hele middag demonstraties van Zumba, 60+ Fit, Bodycombat en Bodyvive. Naast de bus kunnen bezoekers deelnemen aan een simulatieparcours van de Tour de France.

In het Winkelcentrum verzorgt Diëtistenpraktijk de Groene appel samen met een groep actieve bewoners diverse kookworkshops. Het thema is kook je multiculturele feestmaaltijd bij elkaar. De eerste workshop is een mediterraan voorgerecht en daarna komt Hollands Glorie aan bod. De workshop sluit af met een Antilliaans dessert.

Deelname is gratis, aanmelding gewenst. Inschrijven voor de kookworkshops is mogelijk bij projectleider Karoll Kock k.kock@hoogvliet.rotterdam.nl.