KNSB

Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden in Eindhoven

Gepubliceerd: woensdag 9 december 2009
Bron: KNSB

Eva Lim bindt de strijd aan met Manouk Gijsman

Hoogland (KNSB) - Op 19 en 20 december wordt op het IJssportcentrum Eindhoven het Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden (ONK) gehouden. Het IJssportcentrum viert haar 40-jarig bestaan, het ONK past perfect in het jubileumprogramma vol feestelijke activiteiten en ijspret in het Winter Wonderland.

Tijdens het ONK zijn opvallend veel lokale kanshebbers van de partij. Allemaal geselecteerden uit de Nationale Trainingscentra van de KNSB.

Eva Lim is grote kanshebber voor het eremetaal bij de senioren dames. Na zilveren medailles in de voorafgaande twee jaren zal de 17-jarige Lim er op gebrand zijn dit jaar de beste kunstrijder van het land te worden. Zij zal dan wel haar grote rivale Manouk Gijsman moeten verslaan. De eveneens 17-jarige Gijsman verdedigt in Eindhoven haar nationale seniorentitel, die zij vorig jaar voor het eerst won. Beide dames worden beschouwd als dé opvolgers van de 9-voudige kampioene Karen Venhuizen, die eerder dit seizoen haar schaatsloopbaan beëindigde vanwege een langslepende heupblessure. Eva Lim woont weliswaar in België, maar is scholiere aan het Eindhovense Sint-Joriscollege. Dit is een zogenaamde LOOTschool, gespecialiseerd is in het bieden van aangepaste lesprogramma's aan topsporters.

Lim is niet de enige scholiere van het Sint-Joriscollége die aan de start zal staan van het ONK in Eindhoven. Ook Kim Bell (15) en Thomas Kennes (13), beiden kanshebber in de juniorencategorie, zijn leerlingen van de Eindhovense LOOTschool.

De in Eindhoven woonachtige Barbara Lagas, met haar veertien lentes eveneens een groot talent, is ook een van de jongere rijdsters bij de junioren. Zij studeert aan het Stedelijk College in Eindhoven.

De 10-jarige Janne van den Biggelaar uit Oirschot is torenhoog favoriet in de jeugd categorie Debs. Het jonge talent heeft afgelopen zomer een indrukwekkende progressie doorgemaakt en heeft dit seizoen alle selectiewedstrijden voorafgaand aan dit ONK overtuigend gewonnen. Overige lokale deelnemers zijn de zusjes Michelle (16) en Nicole (13) Couwenberg uit Netersel. Michelle zal bij de Junioren uitkomen en Nicole bij de jeugdcategorie Novices.

Niet alleen de deelname van deze toppers is een reden om naar het ONK kunstrijden te komen. Kinderen kunnen ook zelf kennis maken met het kunstrijden. Er worden onder andere clinics en demonstraties gegeven. Voor meer informatie en (gratis) inschrijving:
www.aegonjuniorschaatsclub.nl.

Meer wedstrijdinformatie

---


* Aegon

*

* Essent

* Oad

* Safety Jogger

* Born

* Craft

* Renault

* Nike

* Exact

* NOS

* Telegraaf

* Veronica

* Internl