Gemeente Haren

Tocht om de Noord op 20 december

Burgemeester Boumans en wethouder Niezen lopen voor `Serious Request'

14/12/2009

Van 19 tot en met 24 december staat het Glazen
Huis op de Grote Markt in Groningen. Het Glazen Huis, ook wel Serious Request genoemd, is een jaarlijks terugkerende actie van de radiozender 3FM. Elk jaar wordt geld ingezameld voor projecten van het Rode Kruis Dit jaar is dat malariabestrijding. Drie dj's worden zes dagen opgesloten in een glazen huis en mogen niets eten. In ruil voor een donatie draaien ze verzoeknummers.

In het kader van deze actie organiseert Tocht om de Noord in samenwerking met het Hoogeland op de Kaart op zondag 20 december 2009 de Ommelandsereis naar de Stad. Iedereen die in de Ommelanden woont, kan op 20 december vanuit de Ommelanden via zelfgekozen routes lopen/wandelen naar de Stad om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Als je niet in de Ommelanden woont, kun je uiteraard ook mee doen door je aan te melden op http://www.tochtomdenoord.nl/. Elk dorp wordt vertegenwoordigd door teams die gesponsord kunnen worden. Ieder team krijgt een deelnemerskaart met daarop het dorp ingetekend en ruimte om het sponsorbedrag in te vullen. Deze deelnemerskaarten worden in de stad Groningen overhandigd en vormen samen de kaart van Stad en Ommeland! Direct na de overhandiging van de geldcheque aan het Glazen Huis wordt als verzoeknummer het Grunnens Laid aangevraagd.

Namens de gemeente Haren nemen burgemeester Mark Boumans en wethouder Jeroen Niezen deel aan de tocht. In Haren wordt om 15.00 uur gestart bij de dorpskerk. De route loopt via de Rijksstraatweg, Hereweg naar het cultuurcentrum Oosterpoort. Om 17.15 uur vertrekt de colonne van alle dorpen onder aanvoering van CdK Max van den Berg naar de Grote Markt. Er zijn tot dusverre 50 dorpen rondom Groningen die mee doen. Naar schatting zijn dit ruim 550 deelnemers.

Meer informatie en/of deelnemen?
Kijk dan op http://www.tochtomdenoord.nl/