Gemeente Enschede

Twekkelerveld viert kerst

Kerstactiviteiten bij de Opstandingskerk

Voor alle wijkbewoners van Twekkelerveld wordt op zaterdag 19 december een kerstmarkt gehouden met een gevarieerd programma. De activiteiten vinden plaats in de Opstandingskerk en directe omgeving. De kerstmarkt duurt van 12.00 tot 21.00uur. Iedereen is van harte welkom.

In de Opstandingskerk is zaterdagmiddag een levende kerststal te bewonderen. Bezoekers kunnen van 12.00 tot 17.00 uur, onder het genot van een kop chocolademelk of koffie, ook genieten van optredens van verschillende musici en koren, onder andere het Junior Symfonie orkest en het koor Pauluskerk.

Buiten zijn midwinterhoorns te horen. Aan de kant van de Schorpioenstraat is er van 12.00 tot 21.00 uur een overdekte kerstmarkt met 26 sfeervolle kramen. Verschillende verenigingen, winkeliers, speeltuinen en particulieren prijzen hier hun waren aan. Er is keuze genoeg: kerstbakjes, oliebollen, sokken, kleding, sieraden, glühwein, snert, poffertjes en nog veel meer.

De kerstman komt op bezoek en voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals het maken van een kerstbakje en grabbelen in de grabbelton. Iedereen mag de kerstgroeten doen via de website "scoren in de wijk ". En leuk voor jong en oud: vanaf 17.00 uur kan er een ritje gemaakt worden met de arreslee. De kerstmarkt wordt 's avonds afgesloten met muzikale optredens in de tent.

De organisatie is in handen van samenwerkingsverband "Het Twekkelerveld". Hierin hebben alle verenigingen, kerken en de wijkraad Twekkelerveld zitting. Verder wordt er meegewerkt door de winkeliers van het winkelcentrum, stadsdeelmanagement en stadsdeelbeheer Noord en de woningcorporaties. De kerstactiviteiten zijn mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit Buurt in Actie. Het project waarmee de gemeente bewoners de gelegenheid geeft om hun eigen leefomgeving te verbeteren.

Geplaatst: 14 december 2009.

Bijlage(n)

Open bijlage_Kerst_Twekkelerveld_0A3.pdf
bijlage_Kerst_Twekkelerveld_0A3.pdf

14 december 2009