ProRail

Persbericht

16-12-2009

Weekend zonder treinen op Zevenaar - Winterswijk

In opdracht van ProRail vinden er in het weekend van 19 en 20 december op diverse plaatsen op het traject Zevenaar - Winterswijk werkzaamheden plaats.

In Doetinchem wordt een overweginstallatie geplaatst. Tegelijkertijd wordt er bij Didam ruim 800 meter rails, dwarsliggers en grind vervangen. Ook vinden er op het traject diverse werkzaamheden plaats ter voorbereiding op de buitendienststelling van medio maart. Door al deze werkzaamheden is er in bovenstaande periode geen treinverkeer mogelijk tussen Zevenaar en Winterswijk en rijden er bussen. Â
Ooijmanlaan
In Doetinchem wordt de overweg aan de Ooijmanlaan beveiligd met een mini-AHOB (wat is dat?). Deze overweg is sinds begin dit jaar afgesloten voor alle verkeer na een dodelijk ongeval. Gemeente Doetinchem, provincie Gelderland en ProRail hebben destijds besloten om deze overweg uit te rusten met slagbomen, bellen en knipperlichten. Deze installatie is vanaf maandag 21 december operationeel.

Didam
In Didam wordt over een lengte van ruim 800 meter het spoor vernieuwd. Hierbij worden zowel de rails, dwarsliggers als het grind vervangen.

Christmas Carol-actie in Arnhem, Zevenaar en Doetinchem Donderdag 17 december en zaterdag 19 december zijn er afwisselend op de stations van Arnhem, Doetinchem en Zevenaar âChristmas Carol Singersâ aanwezig om de reizigers te verrassen met een gezongen kerstwens. De shoppende reizigers worden door de aanwezige piccolo ontlast van hun kerstboodschappen. Donderdag zijn de Chrismas Carol Singers van 15.00 tot 21.00 uur op de stations in Arnhem en Doetinchem aanwezig, zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur in Arnhem en Zevenaar..

Gevolgen voor het treinverkeer
Op zaterdag 19 en zondag 20 december worden reizigers op het traject Zevenaar â Winterswijk met bussen vervoerd. De bussen, waarin ook een treinkaartje geldig is, vertrekken vanaf de voorzijde van de stations. Houdt u rekening met een extra reistijd tot een half uur. Tussen Zevenaar en Arnhem rijden de treinen normaal. De vertrektijden van de bussen vindt u op www.syntus.nl. Reizigers kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis ook terecht op www.ns.nl en/of bellen met 0900-9292 (⬠0,70 p.m.). Ook NOS Teletekst paginaâs 754 en 752 geven actuele informatie.

Dat is mijn lijn
Meer informatie over alle activiteiten en verbeteringen op en aan de spoorlijn van Arnhem naar Winterswijk vindt u op www.arnhem-winterswijk.nl.