Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM - 25 maart 2009

3FM Serious Request2009 in Groningen

Het Glazen Huis van 19 t/m 24 december op de Grote Markt

Vanaf 19 december aanstaande betrekken drie 3FM dj's het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen. Dit maakten 3FM dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga om 16.15 uur op 3FM bekend. Eerder was dj Annemieke Schollaardt in de auto gestapt om het gemeentebestuur van Groningen persoonlijk het heuglijke nieuws te vertellen.

Vijf steden streden de afgelopen twee weken om de kans het Glazen Huis een plein te bieden: Eindhoven, Enschede, Groningen, Rotterdam en Tilburg. Een 3FM delegatie bezocht de vijf steden en hun plein. 3FM zendermanager Florent Luyckx looft de initiatieven en plannen van de gemeenten. "Het is indrukwekkend om te ervaren wat deze steden de afgelopen dagen georganiseerd hebben om Serious Request dit jaar te ontvangen. We hebben vijf steden bezocht die allemaal van Serious Request een groot feest kunnen maken. Helaas kan het Glazen Huis maar in één stad staan. De keuze is dit jaar op Groningen gevallen, vanwege de perfecte locatie die de stad het Glazen Huis biedt en het uitstekende plan van de gemeente om de regio Groningen te mobiliseren voor Serious Request."

In totaal zeventien steden toonden de afgelopen maanden interesse als gastheer op te treden voor 3FM Serious Request. Tien steden dienden daadwerkelijk een plan in. Op 11 maart werd door 3FM de shortlist met vijf steden bekendgemaakt.

3FM Serious Request

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat. In 2008 brengt de actie in Nederland 5.637.937 euro op voor vluchtelingenhulp.

Voor meer informatie: www.3fm.nlIngezonden persbericht