Ingezonden persbericht

Persbericht

Steve Bug op laatste 2009 editie van Mood Elevator

19 december in Utrecht

Na een prachtig 2009 waarin Mood Elevator zich als vaste waarde in de Helling dubbel en dwars heeft bewezen zal er dit jaar nog een maal gruwelijk worden uitgepakt. Want op zaterdag 19 december staat er namelijk een dijk van een dansavond gepland met de ongekroonde koning van de minimale house, te noemen Pokerflat voorman en publiekslieveling Steve Bug. Al ruim tien jaar pioniert de beste man binnen het minimale tech house segment en nog steeds is hij een van de meest gevraagde artiesten uit de scène. Met zijn drie labels, Pokerflat, Dessous en Audiomatique en instant classics als "loverboy" en zijn alom bejubelde "Da minimal funk" compilatie heeft hij de wereld voorgoed "gebugnaliseerd" door een dikke stempel te drukken op hedendaagse opleving van house. Het afgelopen jaar vierde Steve het tienjarige bestaan van Pokerflat met het "All in" album waarop de grootste klappers zijn gebundeld. Op Mood Elevator zal hij met een vier uur durende set laten horen hoe fris house tegenwoordig nog kan zijn. Diepe funky grooves en pakkende melodie lijnen in combinatie met een lonkend vleugje acid. Al dat alles wordt door deze grootmeester met chirurgische precisie aan elkaar gemixt. Doldwaze klapplaten met een spanningsboog waar zelfs de dapperste Robert Hood nog van in zijn broek piest. Bijkomend feit is dat Steve Bug al heel lang niet meer in een intieme Utrechtse setting heeft gespeeld. Het is daarom logisch dat iedere Bunnikse housefreak die houdt van het betere vierkwarts werk hier sowieso bij aanwezig moet zijn.

Na zes dikke edities is de standaard gezet en kan worden geconcludeerd dat Mood Elevator een erg sterke en fijne stek heeft gevonden in Tivoli de Helling. Na avonden met artiesten als Carl Craig, Isolee, Solomun, Joris Voorn, Marco Bernardi, The Field, Bibio en vele anderen is duidelijk geworden dat het doel om een divers publiek aan te spreken met vlag en wimpel is behaald. Credits hiervoor gaan uit naar de vaste Mood Elevator voormannen in de lijfelijke vorm van Pitto, Darko Esser en Brent Roozendaal, maar vooral ook naar al die toppers die iedere editie kwamen opdraven. Darko en Brent nemen deze nacht de warm up voor hun rekening zodat het van begin af aan zal gaan broeien.

Naast dit muzikale geweld zullen Da Renzo en zijn vrienden de foyer weer omturnen tot een walhalla voor mensen die houden van onderbroekenlol en andere lachwekkende gezelligheid. Iedere editie worden de biertafels van stal gehaald en is het hier maximaal chillen met fijne muziek en veel fijne extra's. Deze avond wordt er een speciale Big Bug Bingo Show georganiseerd waarbij prachtige prijzen kunnen worden gewonnen. Visuele ondersteuning wordt verleend door Mood Elevator's oogappel Vingerverf die de gehele nacht zal beamen alsof zijn leven ervan afhangt. Ook zal er deze editie aandacht worden besteed aan wat extra decoratief materiaal. 1 + 1 is twee. Neem dus zeker ook al je vriendjes en vriendinnetjes mee!

Als laatste kan worden gemeld dat Mood Elevator in februari alweer vijf jaar bestaat. Voor deze speciale viering op zaterdag 20 februari staat er een hele vette act in optie. Meer nieuws hierover volgt snel.

Mood Elevator invites Steve Bug

datum: zaterdag 19 december

Line up:

Steve Bug

Darko Esser

Brent Roozendaal

foyer: Da Renzo, Janszoon, Sylvester, DGdaan

extra: Big Bug Bingo Show

visueel: Vj Vingerverf

23.00 - 06.00

presale: 15 euro

place: Tivoli de Helling

more info: http://www.moodelevator.nl