Ingezonden persbericht- persbericht -

me you and everyone we know is a curator
symposium over kwaliteit in een tijdperk van visuele overvloed

Hoe ontdekken we in de enorme berg culturele producties op het internet wat de moeite waard is? Wie maakt de selectie? Op zaterdag 19 december organiseert het Graphic Design Museum in Paradiso een symposium over kwaliteit in een tijdperk van visuele overvloed. Met onder andere Bruce Sterling, Andrew Keen, Rick Poynor en Henk Oosterling.
Op het internet is iedereen een ontwerper, een schrijver, een artiest. Elke dag komen er honderdduizenden beelden bij, die de fysieke wereld vaak niet eens bereiken. Hoe worden we wijs uit die enorme visuele overvloed? Wie bepaalt welke werken de moeite waard zijn? Ondertussen zoeken musea naarstig naar manieren om hun collecties online toegankelijk maken. Kunnen zij daarbij hun traditionele rol als poortwachters van kwaliteit handhaven?
Musea, maar ook bemiddelaars, beleidsmakers, kunstenaars en ontwerpers zullen hun positie moeten herzien. Het zoeken is naar nieuwe denkkaders en kwaliteitscriteria die van toepassing zijn op de online culturele wereld. Sprekers als Bruce Sterling, Andrew Keen, Sarah Cook en Aram Bartholl delen hun visie op dit vraagstuk tijdens het symposium `Me you and everyone we know is a curator', dat het Graphic Design Museum, met steun van stichting Dioraphte, op 19 december organiseert in Paradiso. Praktische informatie
Symposium Me you and everyone we know is a curator Zaterdag 19 december 2009, 10:00 ­ 16:30 uur
Paradiso (Weteringschans 6, Amsterdam)
Entree 25, 10 (studenten)
Reserveren: info@graphicdesignmuseum.com
Voorverkoop: AUB Ticketshop Amsterdam, Ticket Service Nederland

Contactinformatie:
Graphic Design Museum
T +31 (0)76 529 99 00
www.graphicdesignmuseum.nl