Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 15 december 2009

Kerstvakantie in Madurodam

Deze kerstvakantie, van zaterdag 19 december 2009 tot en met zondag 3 januari 2010, staat Madurodam volledig in het teken van de gezelligste tijd van het jaar. De bezoekers kunnen de nieuwste aanwinsten van Madurodam bekijken: het Glazen Huis en het popconcert van de Golden Earring in miniatuur. Daarnaast is er nog veel meer te doen in Madurodam:

Madurodam by Light
Madurodam by Light is iedere avond te zien vanaf 18.30 uur. Na zonsondergang beleven de bezoekers een fascinerend Hollands sprookje dat het verhaal vertelt van Hansje Brinker en de strijd tegen het water. In deze 20-minuten durende lichtshow maakt Madurodam gebruik van de modernste projectietechnieken en water- en lasereffecten. Het park sluit direct na de show. De kassa's blijven open tot een half uur voor aanvang van de show. Voorafgaand aan Madurodam by Light kan men in het restaurant genieten van pannenkoeken of speciale stamppotten.

Knutseltafel
Speciaal voor de kinderen organiseert Madurodam tijdens de kerstvakantie iedere dag van 12.00 - 15.00 uur knutselmiddagen. Bij de knutseltafel kunnen de kinderen creatief hun gang gaan. Ook speelt er dagelijks van 12.00 - 16.30 uur (m.u.v. 25, 26 december en 1 januari) een poppenkast en komt een clown de kinderen vermaken.

Praktische informatie
Entreeprijzen: volwassenen E14,50; 65+ E13,50 kinderen 3-11 jaar E10,50 en kinderen 0-2 jaar gratis. Madurodam is gedurende de kerstvakantie geopend van 09.00 - 19.00 uur. Voor Madurodam by Light wordt geen toeslag gerekend. Wie overdag Madurodam bezoekt kan op dezelfde dag 's avonds terugkomen voor de lichtshow. In geval van extreme weersomstandigheden (vorst, harde wind) kan Madurodam besluiten de show af te gelasten. Voor meer informatie zie www.madurodam.nl.


---

Noot voor de redactie (