Ingezonden persbericht


Amsterdammers steunen Voedselbanken

Voor het 7de opeenvolgende jaar kan winkelend publiek in Amsterdam kerstcadeaus doneren voor kinderen van gezinnen die verbonden zijn aan de Amsterdamse voedselbanken en een stichting voor tienermoeders in Zuidoost. Op zaterdag 19 december van 10 uur tot 16 uur verzorgt de Juniorkamer op drie locaties in Amsterdam een actie ter inzameling van kerstcadeaus voor meer dan 600 kinderen.

De kinderen, voor wie de cadeautjes bestemd zijn, zijn allemaal in de leeftijd van 0 tot 14 jaar. Voorbijgangers en winkeliers kiezen een cadeauetiket met de naam en leeftijd van een kind, kopen een cadeautje en leggen dit onder de kerstbomen op de Linnaeusstraat, het Hoofddorpplein en de Kinkerstraat. Bij elke kerstboom zijn leden van de Juniorkamer aanwezig om de inzameling en het uitdelen van de cadeaus te verzorgen. Dankzij sponsoren als de Praxis voor de kerstbomen, jewy.nl voor gelukspoppetjes en de enthousiaste reactie van het stadsdeel Oud-West, zijn de voorbereidingen voor deze ludieke actie nu al een succes.

"De reacties naar aanleiding van de actie van vorige jaren waren hartverwarmend. De kinderen waren enorm blij met onze ingezamelde cadeaus. Het is een initiatief dat echt past bij de kerstgedachte" vertelt één van de leden van de Juniorkamer. "Wij staan in totaal met 36 leden bij de kerstbomen en zorgen aan het eind van de dag dat de cadeaus op de juiste adressen worden afgeleverd. We zetten ons graag in om de kinderen een goede kerst te bezorgen en hopen dat ze allemaal een leuk cadeau ontvangen."