Ingezonden persbericht


Kerst vol variatie bij Classic FM
Van 'Weihnachtsoratorium' tot 'The Snowman'

Naarden, 16 december 2009 | Classic FM pakt rondom de feestdagen uit met een speciale kerstprogrammering. Naast de 'Klassieke Top 1000 Aller Tijden' en het Weihnachtsoratorium van Bach, zendt de zender met 'licht klassiek voor elk moment' ook een Nederlandse vertaling van het Engelse muzikale sprookje 'The Snowman' uit.

'The Snowman', een muzikaal hoorspel voor kinderen, is in Engeland al jaren een vast onderdeel van het kerstrepertoire en dit jaar voor het eerst te horen in een door Classic FM gemaakte Nederlandse vertaling. 'De Sneeuwman' gaat over een klein jongetje dat een sneeuwpop maakt. Als die tot leven komt, beleven ze samen een wonderlijk avontuur. 'The Snowman' is in ons land vooral bekend van het nummer 'Walking In The Air' dat deel uit maakt van het verhaal. Voor deze speciale Classic FM-versie is het lied in de Nederlandse vertaling van Herman Pieter de Boer opgenomen door zangeres Lizemijn Libgott. 'De Sneeuwman' wordt uitgezonden op zaterdag 19 december en op eerste kerstdag, beide dagen van 09.30 tot 10.00 uur.

Weihnachtsoratorium
Op kerstavond verzorgt Classic FM van 19.00 tot en met 21.30 uur een integrale uitzending van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. Het betreft een opname van de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Jos van Veldhoven.

Op eerste kerstdag zendt Classic FM de hele dag uitsluitend licht klassieke kerstmuziek uit. Op tweede kerstdag is de 'Klassieke Top 1000 Aller Tijden' vanaf 07.00 uur te beluisteren op het radiostation. Deze uitzending vult de laatste week van het jaar en eindigt op nieuwjaarsdag.

Pieter Buijs, programmadirecteur Classic FM: "De periode rond Kerst is voor onze luisteraars het hoogtepunt van het jaar. De kerstprogrammering van Classic FM staat altijd garant voor heel veel luisteraars. Erg leuk dit jaar is de Nederlandse versie die wij hebben gemaakt van 'The Snowman,' al jaren een onmisbaar onderdeel van Kerst in Engeland. En tussen Kerst en Nieuwjaar wordt het natuurlijk genieten van de mooiste klassieke muziek aller tijden met de Klassieke Top 1000, een betere manier om het jaar af te sluiten kan ik me niet voorstellen!"

Classic FM
Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, mobiele telefoon, Canal Digitaal en Digitenne. Voor meer informatie zie Classicfm.nl

Classic FM is onderdeel van de Sky Radio Group.



Ingezonden persbericht