Gemeente Bronckhorst
---


Vordenaar J.W. Polman krijgt uit handen van burgemeester Aalderink koninklijke onderscheiding

Uit handen van burgemeester Henk Aalderink ontvangt de heer J.W. Polman uit Vorden op 19 december a.s. ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Vordense ondernemersvereniging en het 25-jarig bestaan van de verlichte kerstbomenactie in het dorp een koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau). Dit gebeurt in een feesttent op de kerstmarkt (tegenover hotel Bakker op de Dorpsstraat) om 16.00 uur.

De heer Polman maakte en maakt zich op diverse manieren verdienstelijk voor de plaatselijke samenleving. Zo was en is hij van: . 1983-heden voorzitter (t/m 1993) en vrijwilliger van de Vordense ondernemersvereniging, waarbij het belang van de vereniging altijd centraal stond en dat van zijn eigen bedrijf op het tweede plan . 1984-heden inspirator van activiteiten in Vorden rond de kerst. O.a. versieren 200 verlichte kerstbomen in de Dorpsstraat en de grote kerstklok bij de kerk, alsmede het organiseren van de kerstmarkt . 1995-heden voorzitter Cultuurfonds Vorden (o.a. betrokken bij vestiging VVV kantoor in Vorden, festiviteiten rond 60-jarig bevrijdingsfeest, pr-activiteiten voor het fonds)

Het mag duidelijk zijn dat de heer Polman zich geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen. De aard, duur, diversiteit, maatschappelijke betekenis en uitstraling van zijn activiteiten hebben tot de koninklijke onderscheiding geleid.

Voor dit artikel geldt een embargo tot en met 19 december 2009 16.00 uur

Als persrelatie bent u van harte welkom om tijdens de uitreiking van de onderscheiding op 19 december aanwezig te zijn.

Hengelo (Gld), 17 december 2009