Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - vrijdag 18 december 2009

Opening wandelroute over geschiedenis Randenbroek-Zuid

Zaterdag 19 december opent wethouder Hekman een wandelroute over de geschiedenis van Randenbroek-Zuid. De wandelroute voert langs spandoeken met afbeeldingen van historische plekken en gebouwen die hangen op de plek waar ze ooit stonden. De route is een vervolg op een foto-expositie in het Klokhuis eerder dit jaar, waarvoor buurtbewoners foto's uit eigen bezit beschikbaar stelden. Bij de wandelroute is ook een boekje gemaakt.

Voorafgaand aan de wandeling reikt wethouder Hekman de eerste exemplaren van het boekje 'Randenbroek-Zuid: Buurt vol verhalen' uit aan de bewoners die aan dit boekje hebben meegewerkt. Dit doet hij om 13.30 uur in de Buitenkans/het Heimweerestaurant aan de Mozartweg 75a.

Om 14 uur vertrekt de eerste wandeling onder begeleiding van een gids. Buurtbewoners zijn van harte welkom mee te wandelen. Om ongeveer 15 uur eindigt de wandeling op het Euterpeplein.

Weiland
Meer dan 50 jaar geleden bestond Randenbroek-Zuid uit weiland met een paar boerderijen. Sinds die tijd is er een hele wijk gebouwd met laagbouw, een wijkcentrum, garages, scholen en flats. Sommige gebouwen moesten in de loop der tijd wijken voor een andere bestemming. Andere maken de komende jaren plaats voor nieuwbouw of worden gerenoveerd. De veranderingen de komende tijd maken onderdeel uit van het stedelijke vernieuwingsprogramma Amersfoort Vernieuwt. Hierin werken de gemeente Amersfoort, de Alliantie en Portaal samen aan betere buurten.

Op stap met gids
GeĂŻnteresseerden kunnen de wandeling ook op een ander moment maken. Dit kan op eigen gelegenheid met behulp van het boekje. Het boekje is tegen betaling van 2 euro verkrijgbaar bij de receptie van wijkcentrum Het Klokhuis aan de Weberstraat. Ook is het mogelijk om met de gids op stap te gaan. Het maken van een afspraak hiervoor kan via opbouwwerker Hans Versteegh van de Stichting Welzijn Amersfoort, tel. 4700 683 of h.versteegh@welzijnamersfoort.nl.

Noot voor de redactie,