Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schrijer: "Samenwerking PvdA en Leefbaar Rotterdam is onmogelijk"

PvdA lijsttrekker trekt harde conclusies na Hoek van Holland debat

Rotterdam, 19 december 2009 - "Samenwerking met Leefbaar Rotterdam is na het raadsdebat op donderdag 17 december absoluut onmogelijk", dat is de conclusie van PvdA lijsttrekker Dominic Schrijer. Met het indienen van een motie van wantrouwen tegen burgemeester Aboutaleb tijdens het debat over de Hoek van Holland rellen heeft Leefbaar Rotterdam zijn positie onmogelijk gemaakt.

"Het afgelopen jaar is een aaneenschakeling geweest van aanvallen tegen burgemeester Aboutaleb door Leefbaar Rotterdam. Eerst zien we de ene na de andere aanval op de afkomst en de geloofsovertuiging van de burgemeester. Dat stuit me enorm tegen de borst. Wij gaan anders met Rotterdammers om en wij willen een heel andere stad dan Leefbaar,"aldus Schrijer.

"Vervolgens trekt Leefbaar Rotterdam als enige partij in de gemeenteraad de betrouwbaarheid van de burgemeester in twijfel. Daarmee maakt Leefbaar Rotterdam zich absoluut niet geloofwaardig als ze straks toch mee willen gaan doen aan een stadsbestuur onder leiding van een burgmeester die ze eigenlijk willen afzetten. Dat levert een coalitie op die volstrekt ongeloofwaardig is en dus slecht is voor de stad."aldus Schrijer.

De acties van leefbaar Rotterdam van het afgelopen jaar en de motie van wantrouwen van afgelopen donderdag leidden volgens hem tot de onvermijdelijke conclusie dat samenwerking tussen de PvdA en Leefbaar Rotterdam onmogelijk is geworden..

Einde bericht