Hoogheemraadschap Delfland

Delfland vervangt duikers in polder van Nootdorp

Begin januari 2010 start het Hoogheemraadschap van Delfland, in samenwerking met projectbureau Ypenburg, met het vervangen van een duiker (verbindingsbuis) onder de Dwarskade in Nootdorp en Den Haag ter hoogte van de nieuw aan te leggen Braslaan. Ook wordt de fundering voor een nieuwe brug in de Dwarswetering gebouwd (de watergang langs de Dwarskade) zodat de Braslaan hierover kan worden aangelegd.

Klik voor een vergroting Wegomleiding

Om deze werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk dat de Dwarskade van 4 januari 2010 tot eind februari 2010 wordt afgesloten voor alle verkeer. Het bestemmingsverkeer voor de Dwarskade vanaf nummer 19 wordt omgeleid via de Brasserhoutseweg. Deze afsluiting wordt aangegeven met borden (klik op het kaartje voor een vergroting).

Voorafgaand en vervolg

Voorafgaand aan en deels tijdens deze werkzaamheden wordt de duiker in de watergang onder de Oudeweg vervangen en wordt een nieuwe duiker onder de toekomstige Braslaan nabij de Oudeweg aangelegd. De verbreding van de watergang langs de nieuwe Braslaan en de uitvoering van de weg zelf, staan vanaf het eerste kwartaal van 2010 tot en met het derde kwartaal van 2010 gepland.

ABCDelfland

De werkzaamheden worden gerealiseerd in het kader van het programma ABCDelfland (Afvoer- en BergingsCapaciteit Delfland). Onder die noemer treft Delfland maatregelen die noodzakelijk zijn om de waterhuishouding in het beheersgebied te verbeteren zodat het uiterlijk in 2015 voldoet aan de landelijke norm 'Waterbeheer 21ste eeuw' en de kans op wateroverlast door hevige regenval wordt verkleind.