Stijlvol Nederland ontvangt eerste PC Hooftstraat Awards

Inge de Bruijn uitgeroepen tot Stijlvolste Persoonlijkheid van het Jaar

AMSTERDAM, 20091219 -- In de duurste en meest exclusieve straat van ons land lag vrijdagavond de Rode Loper uit voor de galapremière van de PC Hooftstraat Awards. Bekend Nederland was massaal uitgelopen voor deze nieuwe vakprijzen die worden toegekend aan stijlvolle bekend- en ondernemend Nederland.


Stylist Maik de Boer kreeg de onderscheiding voor meest stijlvolle stylist. Actrice Miryanna van Reeden werd verkozen tot stijlvolste actrice van Nederland. Van Reeden dankt haar bekendheid aan haar personage Charlotte Noordermeer in de met een Gouden Televizier-Ring bekroonde dramaserie Westenwind.

Olympisch-zwemkampioen Inge de Bruijn werd verkozen tot Stijlvolste persoonlijkheid 2009. De Bruijn schittert volgens de jury op vele fronten: als covermodel voor bekende modemerken, loopt zij als een waar stijlicoon over de catwalk en zet zij zich vol overgave in als ambassadrice van Kika, een goed doel dat strijdt voor kinderen met kanker.

De stijlvolste theaterpersoonlijkheid werd gevonden in de persoon van Brigitte Nijman. Nijman ontving de prijs uit handen van zangeres Laura Vlasblom. Het internationaal bekende model Dorien Rose ging er vandoor met de titel Stijlvolste Model van Nederland.

Het internationale modemerk Hermès, gevestigd aan de hoofdstedelijke PC Hooftstraat, kreeg de prijs voor stijlvolste etalage uit handen van couturier Paul Schulten, (Dutch Designer of the Year 2009). Martijn Lusink, zoon van modekoning Oger Lusink, werd uitgeroepen tot meest innovatieve ondernemer.

Naast de Top 10 van meest stijlvolle etalages in de PC Hooftstraat, die wordt aangevoerd door het internationale modemerk Hermès, werden er prijzen uitgereikt aan Marjan Strijbosch van Jaguar Mode (stijlvolste ondernemer) en Hella Huizinga. Huizinga (26) werd geroemd als stijlvolste jonge ondernemer. Haar bedrijf My Greatest Party organiseert exclusieve kinderpartijtjes met thema's als Topmodellen, Sprookjes en Marie-Antoinette. Ook organiseert zij op maat gemaakte VIP-Kids Clubs onder andere voor de Miljonair Fair.

Tijdens de glamourvolle avond compleet met limousines werden ook CafféPC (stijlvolste horecagelegenheid) en fotograaf Diana Kok (stijlvolste fotoreportage) in het zonnetje gezet. Kok maakte een fotoreportage met de medewerking van bekende kunstenaars. De fotoreportage is gebruikt voor een zogeheten kunstenaarskalender ten bate van het goede doel.

Stichting Nederland Positief is organisator van de PC Hooftstraat Awards. De stichting, die dit jaar haar eerste jubileum vierde, wilde het jaar op stijlvolle wijze afsluiten. TV-persoonlijkheid Henny Huisman is als beschermheer verbonden aan Nederland Positief die een betere- en positieve samenleving nastreeft.

De straat is in 1876 genoemd naar de belangrijke geschiedkundige, dichter en toneelschrijver Pieter Cornelisz. Hooft (1581-1647). Het logo van de PC Hooftstraat Awards is ontworpen door Bayards Ontwerpers uit Amsterdam en staat symbool voor de stijlvolle winkels die als parels om Pieter Cornelisz. Hooft draaien.

PC Hooftstraat Awards: Top 10 stijlvolle etalages.

De beoordeling omvat de Kerstpresentatie op de volgende aspecten:

Image (I), Originaliteit (O) en Belichting (B).

1. Hermès: 27 punten (I: 9, O:9 en B:9)

2. Paul Schulten: 26 punten (I:9, O:9 en B:8)

3. Tommy Hilfiger: 24 punten (I:8, O:8 en B:8)

4. Louis Vuitton: 24 punten (I:9, O:8 en B:7)

5. Emporio Armani: 24 punten (I:9, O:8 en B:7)

6. Tiffany & Co: 24 punten (I:9, O:8 en B:7)

7. Valentino: 24 punten (I:9, O:8 en B:7)

8. Cartier: 24 punten (I:9, O:8 en B:7)

9. Azzurro: 24 punten (I:8, O:6 en B:10)

10. Tod's: 24 (I:8, O:8 en B:8)

Een eervolle vermelding voor:

Canali (I:9, O:7 en B:7)

Mulberry (I:8. O:7 en B:8)

Chopard (I:9, O:7 en B:7)

Mc Gregor (I:8, O:8 en B:7)

Replay (I:8. O: 8 en B:7)

Edgar Vos (I:8. O:8 en B:7)
Ingezonden persbericht