Politie Gelderland-Zuid

Drie verdachten aangehouden na overval

Nijmegen, 19-12-2009 o Vrijdagavond rond 22.00 uur is een afhaalrestaurant aan de Groenestraat in Nijmegen overvallen. De eigenaar wist samen met een voorbijganger zelf één verdachte aan te houden. De andere twee verdachten konden door de politie korte tijd later worden aangehouden.

Rond 22.00 uur kwamen twee jongens het restaurant binnen. Zij bedreigden de medewerkster en eisten geld. Vervolgens renden zij ervandoor. De eigenaar was in de keuken maar hoorde wat er gebeurd was. Hij ging direct achter hen aan en schakelde de hulp in van voorbijgangers. Intussen werd ook de politie gebeld.

Samen met een voorbijganger kon de eigenaar één verdachte aanhouden. Omstanders hadden echter drie jongens weg zien rennen. De andere twee verdachten konden met behulp van hun signalement in de omgeving worden aangehouden.

De technische recherche kwam snel ter plaatse voor sporenonderzoek. Ook namen agenten verklaringen op van de getuigen.

Het overvallenteam onderzoekt de zaak. De drie verdachten, twee Nijmegenaren van 15 jaar en een Nijmegenaar van 19 jaar, zijn in verzekering gesteld op het politiebureau. Dat betekent dat zij nog langer vast blijven zitten.

Laatst gewijzigd 19-12-2009 11:59 | © Regio Gelderland-Zuid |