Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Achtervolging gestolen auto eindigt in Baarn

Hilversum, 19-12-2009 o Vrijdagavond 18 december ging de bestuurder van een gestolen Audi op de vlucht voor de politie.

Rond 20.40 uur controleerden agenten een zwarte Audi A6 die voor het stoplicht stond bij het Schapenkamp in Hilversum. De auto bleek gestolen. Op de Lage Naarderweg kregen de twee inzittenden in de gaten dat er een politieauto achter hen zat en reed de bestuurder met hoge snelheid weg richting Bussum. Een achtervolging werd ingezet waarbij de Audi voor verkeersgevaarlijke situaties zorgde. De Audi is even uit het zicht geweest, waarna bleek dat de bijrijder uit de auto was gestapt. Op de Herenstraat in Bussum werd door agenten opzettelijk tegen de Audi aangereden. De bestuurder probeerde alsnog verder te rijden. Agenten stapten uit hun auto en er werd twee keer op de achterbanden van de Audi geschoten. Ondanks een lekke band reed de bestuurder door. Hij reed terug naar Hilversumdoor het Erfgooierskwartier en vervolgens via de Johannes Geradtsweg richting Laren. Daar reed hij de A1 op richting Amersfoort waarna hij de afslag Baarn/Eembrugge pakte. Vanaf de Geerenweg is hij een woonwijk ingereden. Op de hoek Blommersstraat/Israelsstraat raakte de Audi een geparkeerd voertuig waarna de bestuurder is gestopt en de auto uitvluchtte.

Een grote zoekactie met hondengeleiders, agenten van politiekorps Utrecht en een politiehelikopter werd opgezet. De bestuurder werd echter niet meer aangetroffen.

Een onderzoek naar de gestolen Audi en inzittenden wordt ingesteld. De auto is gestolen uit Sneek.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen die hebben gezien dat de bijrijder uit de auto stapte in Bussum en die de bestuurder hebben gezien in Baarn. Ook is zij op zoek naar personen die mogelijk meer weten van de diefstal of de dader(s). Zij kunnen contact opnemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.