Politie Groningen

Zaterdag 19 december 2009

Provincie Groningen, 19-12-2009

Groningen: mannen aangehouden voor steekincident

Drie mannen uit Groningen (20, 18 en 18 jaar oud) zijn vrijdagnacht door de politie aangehouden naar aanleiding van een steekincident. Het 20-jarige slachtoffer uit Groningen meldde zich bij surveillerende agenten op de Grote Markt. De man vertelde de politie dat hij tijdens een ruzie was gestoken en toonde een verwonding in zijn bovenlichaam. Op basis van een signalement werden in een horecagelegenheid in de Poelestraat korte tijd later drie verdachten aangehouden. Tevens is een mes in beslaggenomen. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan de wond. De ernst van het letsel valt naar omstandigheden mee. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Groningen: man op straat beroofd

Een 23-jarige man uit Joure is vrijdagnacht rond 03:15 uur beroofd op de Verlengde Oosterstraat in Groningen. Het slachtoffer werd door nog twee onbekende mannen aangesproken en moest zijn telefoon afstaan. Toen de 23-jarige vertelde dat niet van plan te zijn werd hij naar de grond gewerkt en meerdere keren geslagen. De daders gingen er met de telefoon en een geldbedrag richting de brug / Oosterweg vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: politie schakelt na aanval bewakingshond uit

Agenten hebben vrijdagavond een bewakinghond aan de Rouaanstraat neergeschoten. De politie kreeg een melding dat een van de twee bewakingshonden van een daar gevestigd bedrijf los over straat zou lopen en uitvallen deed naar willekeurige mensen. Het was de agenten bekend dat de honden gevaarlijk verklaard waren en dat zij eerder bij mensen ernstig letsel hadden toegebracht. Toen de twee
politiehondengeleiders bij het pand kwamen zagen zij dat een van de dieren veilig achter het hek zat. Bij een onderzoek in de omgeving kwam plots de andere hond dreigend op een van de agenten af. De hond zette de aanval in. Omdat de politieman niet tijdig een veilig heenkomen kon vinden (de surveillanceauto was niet binnen bereik) zag hij zich genoodzaakt de hond neer te schieten. De hond is daarbij overleden.

Groningen: fietsers aangereden

Een 29-jarige automobilist uit Groningen verloor door de slechte weersomstandigheden op de Wilhelminakade de macht over het stuur. De bestuurder gleed in een flauwe bocht, door de hoeveelheid sneeuw op de rijbaan, weg en kwam daardoor op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer terecht. Daar botste hij op twee passerende fietsers. Een van de fietsers liep door de aanrijding een gebroken pols op. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Stadskanaal: beginnende bestuurder aangehouden

Een 31-jarige man uit Stadskanaal is vrijdagnacht door de politie aangehouden op de Continentenlaan in zijn woonplaats. De beginnende automobilist had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op. De man mocht zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten.

Veendam: inbraak voetbalkantine

Bij een voetbalvereniging aan de Woortmanslaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Een of meerdere personen kwamen door braak het pand binnen en namen een geldbedrag mee. De politie stelt een onderzoek in.

Delfzijl: man bedreigd met mes

Een 20-jarige man uit Leeuwarden is vrijdagavond rond 21:15 uur op De Paap in Delfzijl door een nog onbekende persoon bedreigd. Het slachtoffer liep door een brandgang en werd door de onbekende aangesproken. De dader had een mes in zijn handen en eiste geld van de 20-jarige. Die zette het op een lopen en wist op die manier aan zijn belager te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Eerste Exloermond: hard rijdende alcomobilist aangehouden

Een 23-jarige man uit Eerste Exloermond is vrijdagnacht door de politie aangehouden op het moment dat hij met zijn auto bij zijn woning stopte. De agenten zagen hoe de bestuurder, op besneeuwde wegen en bij een temperatuur ver onder het vriespunt, met een snelheid van 145 km/u. reed, waar 80 km/u. is toegestaan. Pas bij de woning wisten de dienders de 23-jarige aan te houden. De verdachte had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek hij ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben.