Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 19-12-2009

Schoensporen in de sneeuw verraden inbreker

ROOSENDAAL: Achtergelaten schoensporen in de sneeuw hebben
vrijdagavond omstreeks 20.30 uur op het Tolbergcentrum geleid tot de arrestatie van een 24-jarige Roosendaler die verdacht wordt van inbraak in een schuur / tuin aan de Enclaveberg. Daarbij werd een fiets gestolen die bij de verdachte werd aangetroffen.

De agenten kregen rond 16.00 uur een melding dat bij een woning aan de Enclaveberg een inbraak was ontdekt. De bewoonster vertelde dat de tuindeur was geforceerd en dat er onder andere een fiets was gestolen. In de tuin waren diverse verse schoensporen. In de omgeving waren dezelfde sporen ook bij andere woningen te zien. Kennelijk had de dief goed rondgekeken. Een getuige bevestigde dat nadien aan de politie.

Vervolgens kreeg de politie omstreeks 20.30 uur door dat bij het Tolbergcentrum een jongen eerst rare bewegingen had gemaakt en nu bewusteloos in de sneeuw lag. Ook lag zijn fiets op de grond. De agenten zagen dat bij de knul die was bijgekomen een plastic flesje met doorzichtige stof op de grond lag. Hierdoor rees al snel het vermoeden dat de jongeman GHB had gebruikt. De dienders zagen ook dat de man dezelfde schoensporen in de sneeuw achterliet als die eerder die middag waren gezien aan de Enclaveberg. Ook bleek de fiets die hij bij zich had gestolen te zijn vanuit die tuin gestolen te zijn. Hierop is hij aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Hij heeft de inbraak toegegeven, hij was onder invloed van GHB. Hij had ook een gereedschapskist en een hogedrukreiniger meegenomen.

Roosendaalse automobilist onder invloed van GHB

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur op de Nispensestraat een 21-jarige Roosendaler in een auto aangetroffen die kennelijk tijdens het rijden onwel was geworden. Voorbijgangers hadden gebeld toen ze de auto dwars over de helft van het wegdek zagen staan. De bestuurder zat onder het braaksel en was even buiten bewustzijn. Ambulance verpleegkundigen kwamen tot de conclusie dat de man onder invloed moest zijn van drugs. Aan het bureau is op advies van een arts geen bloed maar een urineproef afgenomen. De verdachte verklaarde dat hij geen alcohol had gebruikt. Wel had hij voordat hij in de auto was gestapt GHB ingenomen en een joint gerookt. Hij moest zijn rijbewijs inleveren in afwachting van de uitslag van het onderzoek.

Roosendaalse (38) slachtoffer van carjacking

ROOSENDAAL: een 38-jarige Roosendaalse is vrijdagmiddag omstreeks 17.30 uur op het Sint Lucasplein met geweld beroofd van haar
personenauto.

Het slachtoffer verklaart dat ze in haar auto gestapt was toen er een man het bijrijdersportier opende. Het was een blanke man, circa 50 jaar oud met een oranjemuts op. Hij had een mes in zijn rechterhand en eiste haar spullen. De vrouw stapte daarop snel uit haar auto waarna haar belager doorschoof naar het bestuurdersportier en wegreed. De vrouw vertelt dat de zo enkele jongens vervolgens geholpen werd. De auto die de dader heeft gestolen s een rode Mazda voorzien van het kenteken 48-TB-LH. De politie heeft een uitgebreide aangifte van het slachtoffer opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auto in de sloot

DINTELOORD: een 24-jarige Roosendaler is vrijdagavond rond 22.15 uur op de Zuidlangeweg met zijn auto in de sloot beland. Ter plaatse bleek dat de weg glad was door een ijslaag. De bestuur remde in de bocht, maar was rechtdoor geschoven en belandde met de neus van zijn voertuig in de sloot. Een takelbedrijf uit Steenbergen heeft de auto uit de sloot gehaald.

Inbraak in zorgboerderij

ZEVENBERGEN: Vrijdagmiddag is ontdekt dat er is ingebroken in de zorgboerderij aan de Langeweg. De inbrekers hebben aan de achterzijde met een koevoet een raam open gebroken. Uit de keuken zijn onder meer de nieuwe koelkast en magnetron gestolen. Details over de zaak zijn nog niet duidelijk omdat de aangifte nog binnen moet komen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 19-12-2009 14:09 | © Regio Midden en West Brabant |