Ingezonden persbericht


3FM PRESS UPDATE 19.12

3FM Serious Request tussenstand 16.30 uur: 244.668 euro

3FM Serious Request is van start! De sfeer zit er goed in. Het Groningse publiek trotseert massaal de kou en steunt de dj's in het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen. Gisteren sloot Prinses Maxima dj's Giel, Gerard en Annemieke op in het Glazen Huis. Daar maken de drie dj's tot en met 24 december 19.00 uur 156 uur live radio zonder te eten. Het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de bestrijding en preventie van malaria door het Rode Kruis.

Update:

Zaterdag 19.12

Gisteravond sloot Prinses Maxima de dj's op in het Glazen Huis. Naast een donatie voor twee verzoekplaten, bood ze ook een uniek veilingitem aan. De hoogste bieder op de 3FM Serious Request Veiling mag op 19 of 20 maart Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima helpen tijdens NL DOET. De koninklijke familie steekt die dag de handen uit de mouwen om een steentje bij te dragen aan de samenleving.

De eerste nacht zit er op. Thomas Acda bleef een nachtje logeren, maar geslapen werd er nauwelijks. Hij hield de dj's gezelschap en samen met maatje Paul de Munnik speelden ze hun nieuwe single 'Eva' voor het publiek op de Grote Markt. Vanavond houdt Do de dj's gezelschap. Ook dat belooft weer een muzikale nacht te worden.

Nog meer muziek: De Belgische formatie K's Choice bracht vanmiddag een bezoek aan het Glazen Huis. Op verzoek speelden zij hun grootste hit 'Not An Addict'. De band is nauw betrokken bij de actie. Hun singel 'When I Lay Beside You' is het anthem voor de Belgische equivalent van Serious Request 'Music For Life'.

Ook de mannen van NURH (Niet Uit Het Raam) kwamen samen met theatercollega Bert Visscher langs in Groningen. Op een gigantische olifant betraden zij de Grote Markt. Na een bezoekje aan de dj's in het huis, gingen ze de zeepkist op en vermaakten het publiek.

Coen als levende kerstkaart door Nederland
Verstuur Coen Swijnenberg als levende kerstkaart! Beplak Coen met zo veel mogelijk speciale 3FM Serious Request kerstzegels en hij brengt jouw kerstboodschap persoonlijk over aan je moeder, je partner of aan je opa en oma. Vandaag verzond Jeroen uit Deventer Coen naar zijn vriendin Denise. In 2010 verwachten Jeroen en Denise hun eerste kindje en Jeroen is apetrots op zijn vriendin. Voor zes pakketjes kerstzegels kwam Coen dat persoonlijk aan Denise vertellen.

3FM Collectebusje

Voor de eerste keer trekt dit jaar een 'Serious Request Collecte-busje' door het land. Tijdens 3FM Serious Request draait 3FM-dj Paul Rabbering, op locatie, verzoekplaten. Natuurlijk tegen betaling! Het busje startte gistermiddag op de Grote Markt in Groningen, waarna het richting Amsterdam vertrok en buiten op de Arenaboulevard bezoekers van de Heineken Music Hall vermaakte. Vandaag reed het Collectebusje door naar Tilburg ter ere van de afsluiting van 200 jaar Tilburg. In de middag was Paul te vinden op het Piusplein, vanavond draait hij plaatjes in de Piushaven.

3FM Serious Request Surprise Truck in Breda

Dj Michiel Veenstra staat vandaag met de Surprise Truck in de Haven van Breda. Voor 10 euro per persoon mag het publiek korte tijd doorbrengen in de truck met de mystery guest van vandaag. 3FM Serious Talents 'Symon' en 'Little Things That Kill' traden op bij de truck evenals Racoon. Morgen staat de Surprise Truck op het Van Heekplein in Enschede.

Internationaal

In België startte gisteravond de Belgische versie van 3FM Serious Request 'Music for Life'. Ook daar zitten de drie dj's tot en met kerstavond opgesloten in het Glazen Huis in Gent. In Zwitserland eindigt 'Jeder Rappen Zählt' vanavond om 22.00 uur. De eerste editie van de Zwitserse actie belooft een enorm succes te worden. De huidige tussenstand is 2,2 miljoen euro. In Zweden eindigt 'Musikhjälpen' morgen. De actie werd voor de tweede keer gehouden in Zweden. Het Glazen Huis staat daar in Gothenburg. Ook Ghetto Radio in Nairobi is voor de tweede maal van de partij.

Stop Malaria, Play The Music

Malaria is een verwoestende ziekte en doodt jaarlijks bijna één miljoen mensen, waarvan het overgrote deel kind is en jonger dan 5 jaar. Elke 30 seconden sterft een kind aan malaria. Jaarlijks wordt 247 miljoen maal de diagnose malaria gesteld en dit risico lopen 3.3 miljard mensen in 109 verschillende landen. Complicaties van malaria, zoals ernstige bloedarmoede, zijn verantwoordelijk voor nog eens miljoen dodelijke slachtoffers. Omdat malaria te behandelen is, omdat malaria te voorkomen is, omdat dus veel teveel mensen jaarlijks slachtoffer van deze ziekte worden, is dit de stille ramp waarvoor 3FM in december 2009 met Serious Request actie voert en geld inzamelt samen met het Rode Kruis.

Het Rode Kruis speelt wereldwijd een belangrijke rol in het gevecht tegen deze vernietigende ziekte. Het Rode Kruis distribueert muskietennetten die bescherming bieden en geeft voorlichting. Het Rode Kruis kan als neutrale organisatie hulp verlenen in gebieden die voor andere organisaties niet toegankelijk zijn en zo de meest kwetsbare mensen bereiken. Waar ook ter wereld, het Rode Kruis helpt direct. Geld storten kan direct op giro: 22744 onder vermelding van Serious Request.

3FM Serious Request

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat. In 2008 brengt de actie in Nederland 5.702.621 euro op voor vluchtelingenhulp.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl