VARA

Uniek TV-portret van zangeres Anouk door Frank Evenblij

Op zaterdag 19 december aanstaande zendt de VARA een bijzondere `Evenblij met...' uit. Hierin staat zangeres Anouk Teeuwe centraal. Speciaal voor deze uitzending trok Frank Evenblij drie dagen op met Anouk. Niet eerder liet de zangeres zich zo uitgebreid volgen en interviewen voor een tv-programma. Het resultaat is een 50 minuten durend portret van een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten van de afgelopen 15 jaar. `Evenblij met Anouk' wordt om 23.20 uur bij de VARA op Nederland 3 uitgezonden.

In de uitzending is onder andere een bezoek te zien dat Anouk en Frank brengen aan het café in Den Haag waar zij haar eerste stappen op een podium zette. Vervolgens praten ze in Ahoy verder over de succesvolle carrière van de zangeres. Ook komen ze op een van de plekken waar zij inspiratie vindt voor het schrijven van haar liedjes. Anouk vertelt zeer openhartig over de zenuwen zij heeft voor een optreden en over het maken van haar cd's. Maar ook gaat zij in op haar veelbesproken scheiding, het moederschap en de nieuwe liefde in haar leven.

`Evenblij met Anouk' is opgenomen in een voor Anouk bewogen periode, waarin naar buiten kwam dat zij zwanger is van haar vierde kind, maar waarin ze ook vier keer een uitverkocht Ahoy plat speelde. Bij een van die concerten is Frank achter schermen aanwezig om Anouk te volgen tijdens de voorbereidingen. Hierbij volgt hij haar letterlijk tot aan het podium.

Na een ontmoeting met Anouk voor de Jakhalzen van `De Wereld Draait Door' in 2008 ontstond bij Frank de wens om een langer portret te maken van de zangeres. "Ze is voor mij een droomgast. Anouk fascineert me al heel lang in meerdere opzichten." Tijdens het Jakhals interview bleken de twee het goed met elkaar te kunnen vinden. En toen de presentator dit jaar opperde om een speciale `Evenblij met...' te maken stond Anouk hier enthousiast tegenover. Frank is zeer trots op het resultaat: "Ik heb echt het idee dat ik meer over haar te weten ben gekomen. Het leek me een te gek wijf en dat is het ook!"

`Evenblij met Anouk' is een voorlopig eenmalige uitstap van het programma naar Nederland 3. Doorgaans zijn het cabaretiers die centraal staan in het programma en wordt het op Nederland 1 uitgezonden. Door de unieke kans om Anouk uitgebreid te spreken en te volgen ontstond het idee voor deze speciale aflevering.

Anouk staat sinds haar hit `Nobody's Wife' uit 1997 aan de top van de Nederlandse popscene. Ze won talloze prijzen en na een indrukwekkende rij gouden en platina platen bracht de zangeres in oktober haar zesde studio album `For Bitter Or Worse' uit. De eerste single `Three Days In A Row' werd Anouk haar eerste nummer 1 hit.
`Evenblij met Anouk' wordt door de VARA uitgezonden op Nederland 3, op 19 december om 23.20 uur.