Sfeervol kerstconcert in Everdingen


mannenkoor, jongerenkoor, sopraan Mignon Primus

EVERDINGEN, 20091207 -- Op zaterdag 19 december 2009 zal er in de Petrus en Pauluskerk te Everdingen een sfeervol kerstconcert plaats vinden met optredens van mannenkoor "De Verenigde Zangers" uit Werkendam o.l.v. Harm de Nooij, jongerenkoor "Non Solus" uit Leerdam o.l.v. Marilou Krouwel, sopraan Mignon Primus, fluitiste Marilou Krouwel en pianist/organist Jaap den Besten. Het concert begint om 20:00 uur, vanaf 19:30 uur is de kerk geopend. De toegangsprijs voor dit concert is ¤ 7,50 per persoon. Kaarten kunt u reserveren via e-mail: cceverdingen@hotmail.com of telefonisch: 0347-351306.

Mannenkoor "De Verenigde Zangers" werd opgericht in 1953, bestaat thans uit zo'n 35 leden en is meerdere malen per jaar te beluisteren bij concerten in de regio. Ad Baks, lid van "De Verenigde Zangers" zal solistisch optreden met het prachtige "Wolga-lied".
Ook Jongerenkoor "Non Solus" zal te horen zijn tijdens deze avond. Dit Leerdams koor zal een leuk, vlot kerstrepertoire ten gehore brengen, met zelfs een kerstlied in een Zuid-Amerikaans ritme: de Calypso Carol. Verder zingen deze jonge zangers liederen zoals "Joy to the world" en "Away in manger". Het koor wordt op piano begeleid door hun dirigente Marilou Krouwel. Tevens zal bij enkele liederen van dit koor ook violiste Linda Vink optreden.
Dat de culturele commissie van de Petrus en Pauluskerk er alles aan doet om een mooi, gevarieerd kerstconcert te brengen, mag blijken uit het feit dat naast deze twee koren ook zangeres Mignon Primus, fluitiste Marilou Krouwel en pianist/organist Jaap den Besten zijn uitgenodigd om een optreden te verzorgen.
De sopraan Mignon Primus begon tijdens haar opleiding theater, film- en televisiewetenschappen de studie Klassiek Zang aan het conservatorium van Utrecht. Zij behaalde haar examen Bachelor of Music Performance bij de docenten Henny Diemer en Pierre Mak in 2006. Mignon is vooral actief als soliste op opera/ operette/ muziektheatergebied.
Voor dit kerstconcert heeft zij enkele schitterende kerstliederen, waaronder bijvoorbeeld "Leise rieselt der Schnee", geselecteerd, die zij zal zingen met piano-begeleiding van Jaap den Besten. Ook zingt zij het prachtige "Ave Maria" van Cherubini, waarbij Marilou Krouwel dwarsfluit zal spelen.
Marilou Krouwel is als dirigente en als fluitiste afgestudeerd aan het conservatorium van Utrecht. Zij volgde masterclasses in binnen- en buitenland en behaalde prijzen op diverse concoursen. Marilou is dirigente van koren en orkesten en als fluitiste actief in meerdere ensembles. Zij zal tijdens het kerstconcert enkele malen solistisch optreden, begeleid door Jaap den Besten. Onder andere wordt door deze musici een van oorsprong Pools kerstlied gespeeld, genaamd "Koleda", dat speciaal voor deze avond werd bewerkt door Jaap den Besten voor fluit en piano.
Jaap den Besten studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Jet Dubbeldam en Barend Schuurman. Hij is vaste begeleider van diverse koren en solisten. Tijdens dit concert zal hij niet alleen de solisten begeleiden op piano, maar ook de begeleiding van de samenzang verzorgen op orgel.
De avond wordt gepresenteerd door Monique Exler.





Ingezonden persbericht