Gemeente Leeuwarden

Persbericht
13 november 2009
Winterfestival krijgt een tweede editie

Na een zeer geslaagde eerste versie van het winterfestival in de winter van 2008-2009 is in het hart van Leeuwarden de komende winter 36 dagen lang de grootste mobiele ijsbaan van de Benelux te vinden onder de Oldehove. Het Oldehoofsterkerkhof wordt wederom omgetoverd tot een waar winterparadijs waarbij een ijsbaan, het winter- paviljoen en de sfeervolle aankleding de ingrediënten zijn voor de sprookjesachtige setting die het Winterfestival zo kenmerkt. De ijsbaan is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur.

Themas en evenementen binnen het Winterfestival Tijdens het Winterfestival worden er diverse evenementen op en naast het ijs georganiseerd voor alle doelgroepen met onder andere: schoolprojecten, koffieconcerten, Leeuwarden in Vuur & Vlam, Jubileumfeest van de Friesche Elfsteden Vereniging, Suprisetruck van 3FM, het Aftelfeest op 31 december en de AEGON Junior Schaatsspelen. Leeuwarden in Vuur & Vlam
Het Winterfestival organiseert, in samenwerking met de gemeente Leeuwarden op vrijdag 18 en zaterdag 19 december, het project Leeuwarden in Vuur & Vlam met als decor de Prinsentuin. De kunstenaars van Compagnie Carabosse zijn - zoals ze zelf zeggen - verliefd op vuur en spelen met de elementen vuur, water en lucht. De kunstenaars zijn voortdurend opzoek naar nieuwe combinaties en willen mensen bij elkaar brengen door middel van hun installaties vol humor, poëzie maar ook muziek. Ze houden van het milieu en gaan er respectvol mee om. Ze gebruiken dan ook volledig afbreekbare olie voor hun creaties als drijvende vuurballen, vuurfonteinen, talloze vuurpotten en koorddansers. Al doende vervullen ze hun eigen droom en bezorgen het publiek een onvergetelijke avond.
Jubileumfeest
Op donderdag 15 januari 2009 was het precies honderd jaar geleden dat de vereniging De Friesche Elfsteden werd opgericht. De aftrap van het jubileumjaar vond plaats op 14 januari middels een terugblik op de laatste Elfstedentocht in 1997. De NOS sport-presentator van toen, Mart Smeets, keek terug met onder meer Henk Kroes en Henk Angenent op de tocht der tochten. Tijdens de tweede editie van het Winterfestival sluiten we het jubileumjaar af met een muzikaal Jubileumfeest op zaterdag 19 december onder de Oldehove in Leeuwarden. Aftelfeest
Op 31 december staat het Oldehoofsterkerkhof in het teken van het Aftelfeest. Burgemeester Ferd Crone zal na een gezamenlijk aftellen het nieuwe jaar 2010 inluiden. Vanaf de Oldehove wordt een spetterend vuurwerk ontstoken.
Meer informatie
Meer informatie over het Winterfestival vindt u op de geheel vernieuwde website www.winterfestival.eu. Op de website kunt u alle informatie vinden over het schaatsen op de ijsbaan en de diverse activiteiten.