Ingezonden persbericht


COMEDY CENTRAL VIERT 20 JARIG BESTAAN VAN THE SIMPSONS MET NEDERLANDSE VERSIE

Katja Römer-Schuurman, Ruben van der Meer en Johnny de Mol geven Nederlands gezicht aan The Simpsons!

Amsterdam, 24 november 2009
The Simpsons bestaan 20 jaar en dat mag gevierd worden! Daarom brengt Comedy Central op 19 december een eenmalige Nederlandse vertolking van The Simpsons! Niemand minder dan Katja Römer-Schuurman kruipt in de rol van Marge, Ruben van der Meer geeft als Homer acte de presence en Johnny de Mol overtuigd als Bart Simpson. Andere rollen zijn weggelegd voor Tygo Gernandt, Jeroen Pauw, Hanna Verboom, John Williams, Horace Cohen en Hans Kesting. Comedy Central, die trots is de serie in Nederland uit te zenden, stelt verder de zender de hele maand in het teken van deze gele familie uit Springfield, USA. Naast de Nederlandstalige aflevering en extra afleveringen door de week, kunnen kijkers zich ook in het weekend verheugen op thema gerichte Simpson specials. Als klap op de vuurpijl kunnen de echte fans online hun stem uitbrengen op hun favoriete aflevering. Kruip dus de hele maand december gezellig samen op de bank en laat alle actualiteiten van de afgelopen 20 jaar op zijn Simpsons de revue passeren. Als dat de donkere dagen voor Kerst niet verlicht...

Twintig jaar geleden maakte een gele familie uit Springfield USA hun debuut op TV. The Simpsons maakte de Amerikaanse cultuur belachelijk met een perfecte satirische inslag en boorde een nieuw tijdperk in de geschiedenis van televisie comedy aan. Vandaag de dag is The Simpsons in meer dan 45 talen te zien. The Simpsons is uitgegroeid tot een begrip en is de langst lopende en meest bekroonde sitcom tot nu toe.

Dat The Simpsons al 20 jaar mensen blijft boeien, komt waarschijnlijk doordat de serie weet te relativeren. De gele familie houdt hun kijkers graag een kritische spiegel voor, maar wel met een hele dikke knipoog. Deze positieve manier van de werkelijkheid weergeven past precies bij Comedy Central. Daarom staat de zender bol van The Simpsons in december. In de week van 14 december, wanneer The Simpsons echt 20 jaar bestaan, viert Comedy Central de verjaardag van The Simpsons door de hele week een top 20 uit te zenden die fans zelf kunnen samenstellen door online te stemmen. De 20 populairste afleveringen zullen vervolgens van maandag tot en met vrijdag te zien zijn vanaf 20.00 uur bij Comedy Central, met een Nederlandstalige Simpsons op zaterdag 19 december als afsluiting!

The Simpsons zijn in december te zien bij Comedy Central: Door de week: elke dag een dubbele aflevering vanaf 20.00 uur Zaterdag: Elke week een andere Simpson special rondom een van de karakters vanaf 23.20 uur.
- 5 dec: Best of Bart

- 12 dec: Best of Lisa

- 19 dec: Best of Sideshow Bob

- 26 dec: Best of Mr Burns
Verjaardagsweek vanaf 14 december:

- maandag t/m donderdag: 3 afleveringen van de top 20 vanaf 20.00 uur
- vrijdag: laatste 8 afleveringen van de top 20 vanaf 20.00 uur
- Zaterdag: Nederlandse unieke aflevering om 20.00 uur


- EINDE BERICHT -