Ingezonden persbericht


Persbericht

Tilburg, 30 november 2009

Voorbereidingen sluiting Tilburgs jubileumjaar in volle gang

Zaterdag 19 december wordt het jubileumjaar van Tilburg op een bijzondere manier afgesloten. De Piushaven is deze avond het podium van een 'betoverende' slotact. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Tilburgse artiesten

De artiesten zijn geselecteerd, de speciaal voor deze avond geschreven muziek wordt momenteel gecomponeerd. Niemand minder dan de talentvolle Tilburgse musici Laetitia van Krieken en Hans Timmermans tekenen voor dit indrukwekkende muziekstuk. Daarnaast werken meer dan 300 mensen mee aan deze productie die, net als de opening op 1 januari, geproduceerd en geregisseerd wordt door Tilburgers Jos Heijs en Bob Vermeulen.

Piushaven

De Piushaven zelf wordt op dit moment gereed gemaakt om op 19 december duizenden Tilburgers te ontvangen. En zal, uiteraard geheel in stijl met het seizoen, in winterse sferen worden gebracht. Deze avond wordt iedereen hartelijk onthaald met een 'winterse' versnapering. De betovering zelf start om 20.00 uur. Wie vroeg komt, kan zitten, want langs de kade staan 2000 stoelen opgesteld. Voor minder validen is een speciale ruimte vrijgehouden. De gehele kade langs de Piushaven biedt vanuit alle hoeken prachtig zicht op de wervelende show. Deze speelt zich af op een speciaal voor de gelegenheid gebouwd podium dat midden in de Piushaven ligt.

Muzikale apotheose

Het spektakel zelf maakt haar naam 'Betoverende Sluiting' meer dan waar. De elementen 'vuur, water, aarde en lucht' komen tot leven. Culturen uit alle windstreken komen deze avond samen in muziek, dans, en theater. De Piushaven is voor één avond het centrum van de wereld. Een act vol extremen, een uur lang, aanzwellend tot een muzikale apotheose.

Het wordt een bijzonder afscheid van een bijzonder jaar.

KADER:

JUBILEUMJAAR 2009

* In 2009 viert Tilburg uitvoerig dat het 200 jaar stadsrechten verwierf. Stichting Tilburg 2009 mobiliseert en coördineert al deze feestelijkheden, verzorgt de promotie en stimuleert de samenwerking tussen mensen en organisaties in Tilburg, met als motto: Tilburg laat ´t zien!


* 19 december is de officiële sluiting van het jubileumjaar. Alle Tilburgers zijn uitgenodigd om het prachtige slot van een jaar lang feest bij te wonen.


* Op 19 december worden alle Tilburgers en andere geïnteresseerden vanaf 19.30 uur verwelkomd in de Piushaven. Gezien de verwachte drukte wordt iedereen verzocht zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

EINDE PERSBERICHT