Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 10 december 2009

Parkeren op P+R: Snel en goedkoop in het hart van Alkmaar!

Ook op zaterdag 19 december is er weer aandacht voor de P+R terreinen in Alkmaar. U kunt uw auto dan gratis parkeren op het terrein in Oudorp (Keesomstraat; zijstraat van Edisonweg) of Bergermeer (Robonsbosweg; naast camping Alkmaar). Bij de kaartjesautomaat krijgt u een kaartje waarmee u tussen 10.00 en 16.00 uur een kopje koffie of thee kunt drinken in de Alkmaarse binnenstad. Elke tien minuten rijdt een bus u gratis naar het hart van Alkmaar.

Bereikbaarheid

De P+R terreinen vergroten de bereikbaarheid van Alkmaar. Zeker op de piektijden, zaterdagmiddag en donderdagavond, wanneer veel mensen gebruik maken van de parkeergarages, zijn de P+R terreinen een prima alternatief. De parkeerders zijn enthousiast. Parkeren op de P+R terreinen is tot 1 januari 2010 gratis en kost daarna slechts 2 euro per dag, dat is inclusief een gratis buskaartje voor vijf personen. De P+R terreinen Oudorp en Bergermeer blijken niet alleen zeef voordelige, maar ook praktische parkeergelegenheden.

Gratis busvervoer op zaterdag
Ook voor de bezoekers van Alkmaar is het busvervoer op zaterdag gratis. Tot en met 25 september 2010 kan iedereen in Alkmaar tot 18.30 uur gratis met de bus. Het gaat hier om een proef. Na een jaar wordt bekeken of deze maatregel een vervolg krijgt. Ook deze maatregel is om de bereikbaarheid van Alkmaar te vergroten.

Kopje koffie
Om deze voordelige parkeergelegenheid onder de aandacht te brengen krijgt u op zaterdag 19 december op beide P+R terreinen een waardebon, waarmee u tussen 10.00 en 16.00 uur een kopje koffie of thee kunt drinken in de Alkmaarse binnenstad. Voor de kinderen is er een beker chocolademelk. De deelnemende bedrijven zijn Grandcafé De Studio (Canadaplein), de cafés op het Waagplein en AC de Boer op het Houttil. Vanaf het P+R terrein Oudorp rijdt op deze zaterdag de tuktuk u weer op een ludieke manier naar het centrum. Dit voertuig rijdt op elektriciteit en draagt op die manier ook bij aan de vermindering van CO2-uitstoot.