Ingezonden persbericht


Kerstknuffels in Amsterdam

Noordwijk/Amsterdam, 15 december 2009

De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld (LSTZG) verzorgt in samenwerking met politie Amsterdam-Amstelland, Stadsdeel Centrum Amsterdam, Gemeentelijk Vervoerbedrijf en horecaondernemers Amsterdam-centrum op zaterdagavond 19 december a.s. voor de vierde maal de actie DraaienTegenGeweld. In Amsterdam-centrum delen Kerstmannen gratis knuffels uit (hugs), terwijl DJ WLM en DJ Lindo Duvall van Radio 538 de muziek verzorgen.

Met een DJ-geluidswagen start DraaienTegenGeweld rond 19.30 uur op het Rembrandtsplein en eindigt later op de avond op het Leidseplein.

Eerdere uitvoering van DraaienTegenGeweld is gedaan met ondersteuning van Dennis van der Geest en DJ Niek van der Bruggen van radio 538.

"Het belangrijkste doel van de actie is om het uitgaanspubliek bewust te maken van hun eigen bijdrage aan een leuke stapavond en wij willen aangeven dat er geen excuses zijn om geweld toe te passen," aldus Bart Wisbrun, woordvoerder van de LSTZG.

Een promotieteam van de stichting verzorgt tijdens de avond dat het uitgaanspubliek de Kerstman kan knuffelen en samen met de Kerstman lachend op de foto gezet kan worden. Op straat, in de bus, in horecagelegenheden... de Kerstman is overal. Dit in het kader van de gedachte achter de campagne, "Smile! Wat je geeft, krijg je terug!" Op het Leidseplein kan iedereen voor een camera zijn of haar nieuwjaarswens kenbaar maken. Alle gefilmde wensen en foto's zijn later te bezichtigen en te downloaden van de website www.moed.nl De LSTZG staat synoniem voor Moed. Vanaf heden is het woord Moed gekoppeld aan het lieveheersbeestje en aan de doelstellingen en activiteiten van de stichting. Met de visie Moed gaat de LSTZG iedereen aansporen en motiveren om zijn eigen leefomgeving te verbeteren. Niets moet, maar Moed...


---

Noot voor de reactie:
Voor aanvullende informatie over de actie gratis kerstknuffels in Amsterdam:

Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld

Contactpersoonpersoon:
Bart Wisbrun
Telefoon: 071 367 22 00
Mobiel: 06 54 76 70 60

www.moed.nl