Gemeente Asten autorijders

Praktijkdag jonge autorijders


* Praktijkdag Jonge Autorijders in Asten

* Zondag 20 december 2009:

*

* Jonge autorijders zijn helaas nog te vaak betrokken bij ongevallen. Dat is niet omdat ze niet kunnen rijden, maar omdat ze door hun gebrek aan rijervaring in onverwachte situaties en bij ongebruikelijke omstandigheden eerder in de problemen komen dan ervaren rijders.

* Daarom organiseert de gemeente Asten in samenwerking met de provincie ook dit jaar een Praktijkdag voor jonge autorijders. Jongeren tussen de 18 en 25 jaar, die onlangs hun rijbewijs hebben gehaald, zijn uitgenodigd voor deze gratis training.
*

* Wat houdt het in?

* De praktijkdag is een veelzijdige training met veel autorijden, slip- en remproeven, met elkaar discussiëren en elkaar beoordelen. Tijdens de praktijkdag kunnen jongeren zélf in de praktijk ervaren hoe goed ze als jonge autorijder zijn en welke verbeterpunten er wellicht nog te behalen zijn.

*

* De training bestaat uit drie onderdelen:
* het rijden van een route op de openbare weg onder begeleiding van een ervaren instructeur waarbij onder andere gekeken wordt naar je rijstijl.

* het rijden op een slipbaan, waarbij je ervaart hoe verraderlijk een onverwachte autoslip kan zijn.
* een groepsdiscussie waar ervaringen worden uitgewisseld en waar aandacht wordt besteed aan de werking van alcohol en drugs in het verkeer.

*

* Waar en wanneer

* Ook vorig jaar is de Praktijkdag door de gemeente Asten georganiseerd. De toenmalige deelnemers vonden het een spannende en leerzame dag. Omdat veel jongeren op zaterdag werken, is dit jaar gekozen voor een zondag. Op deze manier hoopt de gemeente zoveel mogelijk jongeren de gelegenheid te geven deel te nemen aan deze training.

* Ben er dus bij op zondag 20 december 2009 van 10.00 tot 14.30 uur bij de gemeentewerf, van Kuppenveldweg 3 te Asten.
*

* Ook meedoen?

* Ben je tussen de 18 en 25 jaar, woonachtig in Asten en heb je nog niet zo lang je rijbewijs? Dan is deze Praktijkdag iets voor jou! Meld je aan bij mevrouw L. Coumans van het team Welzijn van de gemeente Asten, tel. (0493) 671 214 f via de mail (l.coumans@asaten.nl)

*