Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

* Wetenschapsquiz

Wetenschapsquiz Junior

Uitzending De Nationale Wetenschapsquiz Junior

20 december 2009 17.20 uur

Welke school heeft de knapste klas van Nederland?

De Nationale Wetenschapsquiz Junior gaat op zoek naar de knapste klas van Nederland. In de juniorquiz strijden vier basisschoolklassen met elk 1 klassenvertegenwoordiger om de eretitel en een ontdekkingsreis voor de hele klas. De quiz wordt op zondag 20 december om 17.20 uur op Nederland 3 uitgezonden.

Uit vele aanmeldingen zijn vier klassen geselecteerd. CBS De Vliet uit Klaaswaal, G.J. Van den Brinkschool uit Wageningen, OBS Cranendonck uit Maarheze en OBS De Tweemaster uit Nigtevecht gefeliciteerd!

Je kunt ook zelf meedoen! Klik hier voor de vragenlijst.

Lottie Hellingman

De presentatie van de Nationale Wetenschapsquiz Junior wordt dit jaar gedaan door Lottie Hellingman. Naast presenteren kan ze ook heel goed acteren. Ze speelt bijvoorbeeld in de voorstelling Ik en koningin en in de bioscoopfilms De Storm (een film over een grote overstroming in 1953) en De hel van '63 (over de Elfstedentocht).

In de Nationale Wetenschapsquiz Junior wordt Lottie geholpen door Rob van Hattum. Hij heeft heel veel verstand van wetenschap en gaat de proeven uitvoeren.

De Nationale Wetenschapsquiz

De Nationale Wetenschapsquiz Junior is een jaarlijks terugkerend programma van de VPRO. De vragen van juniorquiz staan vanaf zaterdag 28 november in bijna alle dagbladen, de VPRO-gids en op internet.