Gemeente Appingedam

Appingedam wandelt van Stad naar Stad in de strijd tegen malaria

Op zondag 20 december a.s, om 14.15 uur vertrekken burgemeester Rika Pot, wethouders Piet Manning en Annalies Usmany, medewerkers van het Stadskantoor en (hard)lopers van Sportinstruct Dollardstad voor een Ommelandsereis naar Groningen, om zoveel mogelijk gesponsorde kilometers voor de het Glazen Huis te lopen.

Elke loper heeft bij familie, vrienden, verenigingen, winkels en bedrijven gezocht naar sponsors die elke kilometer voor een klein bedrag willen ondersteunen. Hoe langer de Ommelandsereis, hoe meer kilometers, hoe meer geld het oplevert voor het Glazen Huis. Appingedam heeft in overleg met Sportinstruct Dollardstad gekozen voor de Damsterdiep-/Stadswegroute naar Groningen. Deze route is circa 26 km lang. Er kan gekozen worden om de hele route te lopen of een gedeelte ervan.

Alle deelnemers lopen naar de verzamelplaats Cultuurcentrum De Oosterpoort in Groningen. Vanuit de Oosterpoort lopen alle deelnemers naar het Glazen Huis op de Grote Markt. Zij worden daar verwelkomd door burgemeester Rehwinkel en Commissaris van de Koningin V.d. Berg. Daarna wordt de geldcheque (sponsorbedragen) overhandigd aan het Glazen Huis.

In het kader van de actie van Serious Request heeft Tocht om de Noord de zogenaamde Ommelandsereis naar de Stad georganiseerd. Het doel van deze sponsorloop is om zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Glazen Huis.

In de zes dagen voor kerst staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request op de Grote Markt in Groningen. Via de actie âSerious Requestâ willen bekende DJâs zoveel mogelijk geld inzamelen en aandacht vragen voor een zogenaamde âstille rampâ. 3FM Serious Request werkt voor deze actie samen met het Rode Kruis. Dit jaar gaat de opbrengst naar de preventie en bestrijding van malaria.

Gewijzigd op: 15-12-2009