Gemeente Capelle a/d IJssel

Waarschuwing gemeente: Geef geen geld aan World2Care4!

De gemeente heeft meldingen binnengekregen van oplichting door de Stichting World2Care4. Deze stichting wilde in Capelle collecteren van 20 december tot en met 26 december 2009 en van 25 april tot en met 1 mei 2010.

De gemeente heeft meldingen binnengekregen van oplichting door de Stichting World2Care4. Deze stichting wilde in Capelle collecteren van 20 december tot en met 26 december 2009 en van 25 april tot en met 1 mei 2010. De in april afgegeven collectevergunning is inmiddels ingetrokken en de politie en gemeentelijke handhavers controleren in deze periodes extra streng op collectanten van World2Care4.

Het Capelse college besloot dat de Stichting niet mag collecteren omdat er signalen binnen zijn gekomen dat World2Care4 zich niet bezighoudt met de doelstelling waarvoor zij zich zegt in te zetten: het helpen van jongeren. De gemeente kreeg tot twee keer toe een telefoontje dat World2Care4 in verband bracht met oplichting. De stichting is gevraagd om aanvullende informatie te verstrekken, maar dit leverde niets op. De pogingen die gedaan zijn om de stichting te bereiken - per telefoon en aangetekende brief - liepen op niets uit. Daarnaast blijkt het bankrekeningnummer van een persoon te zijn en niet van de stichting. Het College raadt de bevolking dan ook met klem af om geld te geven aan deze stichting, die ook op de website van Radar genoemd wordt.