Gemeente Loppersum

Gemeente Loppersum in actie voor het Glazen Huis

Â

In de gemeente Loppersum zijn er diverse initiatieven om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Glazen Huis van Serious Request. Dit jaar is het goede doel de bestrijding van Malaria. Burgemeester Rodenboog is blij met deze activiteiten rondom de Tocht om de Noord en ondersteunt ze dan ook van harte.

Wandelen vanuit Zeerijp

Op zondag 20 december a.s. gaat burgemeester Rodenboog om 9 uur een eerste groep wandelaars uitzwaaien vanuit Zeerijp en om 10 uur de tweede groep. Zij gaan het zogenaamde Jacobspad lopen naar Groningen. Dit is een tocht van ongeveer 30 kilometer. De tweede groep loopt de iets kortere route langs de oude Stadsweg (25 kilometer).

Â

Hardlopen vanuit Garrelsweer

Om 14.30 uur vertrekt een groep hardlopers vanuit het dorpshuis in Garrelsweer naar Groningen. Burgemeester Rodenboog is ook hierbij aanwezig. Hij geeft het startschot voor vertrek. In Garmerwolde sluiten zich nog een aantal hardlopers bij deze groep aan om samen naar Groningen te rennen. Speciaal voor het goede doel.

Â

Aankomst in Groningen

Zowel de hardlopers als de wandelaars zijn naar verwachting tegen 17 uur in het Cultureelcentrum de Oosterpoort in Groningen. Burgemeester Rodenboog zal ze hier verwelkomen om zich vervolgens bij de groep aan te sluiten en samen met hen naar de Grote Markt te lopen waar de cheque met het ingezamelde bedrag van de Tocht om de Noord wordt overhandigd.