Ingezonden persbericht---


P E R S B E R I C H T

'Levende' stadsgids 'Ride with me NYC' nu in Nederland

De eerste cityguide-per-fiets voor New York van Nederlandse Roos Stallinga

AMSTERDAM 16 DECEMBER 2009 ­ 'Ride with me NYC', de eerste fietsgids voor New York van Roos Stallinga, wordt dit weekend gelanceerd op de Nederlandse markt. Het boek wordt zondag 20 december geïntroduceerd op het Amsterdam-New York festival in De Balie in Amsterdam. Tijdens de presentatie zal de auteur vertellen over de totstandkoming van haar boek. Jan Tromp, voormalig New York-correspondent voor de Volkskrant en schrijver van het boek 'In New York' zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

'Ride with me NYC' is voor iedereen -met of zonder fiets- die van New York houdt of het wil beleven. Het boek, 160 pagina's, full-colour en in het Engels geschreven, bevat:
. Tien speciaal ontworpen fietsroutes door alle wijken van de stad
. Suggesties voor lokale tentjes om te eten en te drinken, musea en winkels
. Interviews met fietsende New Yorkers die hun tips en ervaringen delen

EEN LEVEND BOEK
'Ride with me NYC' is een unieke mix van Roos' foto's, tekeningen, kaarten, en verhalen. Het boek ademt de energie en oneindige mogelijkheden van de wereldstad. Roos deelt haar passie voor fietsen en New York en nodigt de lezer uit om zelf op onderzoek uit te gaan, nieuwe plekken te ontdekken en de stad vanuit een nieuw perspectief te bekijken.

FIETSEN 'GROEIT'
Fietsen is de snelst groeiende manier van vervoer in New York. De afgelopen drie jaar hebben de lokale overheid en belangengroepen zoals Transportation Alternatives samen 320 kilometer nieuwe fietspaden door de stad aangelegd. Roos Stallinga: "Fietsen in New York is hot. Het is een beweging aan het worden, en een heel positieve".

OVER DE AUTEUR
'Ride with me NYC' is gemaakt en uitgegeven door Roos Stallinga zelf. Roos groeide op in Nederland, waardoor fietsen voor haar een tweede natuur is. "Voor mij is fietsen de beste manier om New York echt te ervaren. Bovendien is het snel, 'groen', gezond en superleuk!" Roos heeft in totaal vijf jaar in New York gewoond en voelt zich er net zo thuis als in Amsterdam. Voor dit boek gebruikte zij haar netwerk van bike loving friends voor vermakelijke en persoonlijke verhalen, insider tips, en lokale expertise.

INTRODUCTIE IN NYC
'Ride with me NYC' werd voor de Amerikaanse markt in september 2009 in New York geïntroduceerd. Roos overhandigde tijdens het Hudson 400 Festival een exemplaar van het boek aan Prins Willem Alexander en Prinses Máxima. 'Ride with me NYC' is verkrijgbaar in de boekwinkel en online via de website www.ridewithmenyc.com Prijs: E17,50. -----------------------------------------

NOOT VOOR DE REDACTIE -