NPS/VARA/VPRO

VPRO/ VARA/ NPS | BUITENHOF | 19 december 2009

Het echec van Kopenhagen
Uitzending: zondag 20 december 2009, 12.10, Nederland 1 Een kijkje achter de schermen van de dramatisch geeïndigde Klimaatconferentie in Kopenhagen met minister van Milieu Jacqueline Cramer. Hoe onverwacht kwam het dwarsliggen van landen als Soedan en Venezuela? Ook spreekt ze over de betekenis van de nu onstane situatie.

De zorgplicht van een burgemeester
Job Cohen, de burgemeester van Amsterdam over zijn rol bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn. Het rapport van de enquêtecommissie Noord/Zuidlijn velt een vernietigend oordeel over hoe de politiek in Amsterdam door de jaren heen met het megaproject is omgegaan. Volgens de enquêtecommissie heeft de burgemeester inhoudelijk een zeer beperkte rol gespeeld, maar heeft hij wel een zorgplicht voor de kwaliteit van de besluitvorming. Een gesprek over de invulling van die zorgplicht in het verleden en in de toekomst. Ivoren toren in de zorg
De medische specialisten liggen onder vuur; ze zouden te weinig verantwoording afleggen en teveel geld verdienen. Zo maakte minister Klink deze week bekend meer dan een half miljard op de beroepsgroep te willen korten. Maar maken de specialisten het daadwerkelijk te bont? Of probeert het kabinet op deze manier slim te bezuinigen? En in hoeverre is bij de beroepsgroep sprake van een machtspositie die niet bij deze tijd past? In Buitenhof een debat tussen Willem van der Ham, voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten en PvdA Kamerlid Eelke van der Veen.

Buitenhof
Aanstaande zondag om 12.10 uur op Nederland 1. Herhaling: maandag 10.25 uur op Nederland 2. Presentatie: Clairy Polak
Column: Max Pam
Eindredactie: Corinne Hegeman
Colofon
Archief
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de besproken onderwerpen. Column Max Pam
Deze zondag schrijft Max Pam de column voor Buitenhof. U kunt de columns nog eens nalezen en bekijken in zijn dossier.


()