Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten - zondag 20 december 2009

* ONDERZOEK NAAR DODE MANNEN IN LABORATORIUM

OOSTVOORNE / DE EILANDEN - De politie onderzoekt de toedracht rondom twee dode mannen in een bedrijfspand. Een oplettende voorbijganger liep zaterdagmiddag rond 14.45 uur langs een bedrijfspand aan de Langeweg in Oostvoorne. Hij rook een vreemde lucht en belde de politie. Deze kwam met de brandweer en forceerde de deur. In het pand vonden zij de lichamen van twee mannen. De Forensische Opsporing stelde een onderzoek in en stelden vast dat de lucht in het pand een gevaarlijke mengsel was. Het onderzoek is ingesteld met perslucht. In het pand werden materialen en grondstoffen aangetroffen die de productie van vermoedelijk amfetaminen mogelijk maakten. De materialen zijn in beslag genomen. Er zal zondag sectie worden verricht op de lichamen van de mannen. De identiteit van de slachtoffers is nog niet vastgesteld. De politie onderzoekt de toedracht.


* ONDERZOEK NA DIEFSTAL
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een onderzoek ingesteld nadat een man was beroofd van geld.
Zondagochtend vroeg rond kwart over één kreeg de politie de melding dat een medewerker van een café aan de Jonker Fransstraat was beroofd van geld. De 61-jarige Rotterdammer was het café uit gelopen, toen hij werd bedreigd door twee getinte / negroïde mannen. Ze pakten met geld het geld en gingen ervandoor richting de Van Alkemadestraat. Agenten stelden nog een onderzoek in de omgeving, maar niemand is aangetroffen. Het slachtoffer had een bebloede wenkbrauw en is aan zijn verwonding geholpen. Wanneer u getuige bent geweest of anderszins informatie heeft, wilt u dan contact opnemen met het rechercheteam via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


* ONDERZOEK NA DIEFSTAL BIJ BAKKERIJ
NESSELANDE / DISTRICT OOST - Politiemensen van het district Oost onderzoeken een beroving op een bakkerswinkel aan de Sicilië Boulevard, van vrijdagavond acht uur.
En personeelslid was die avond aan het opruimen in de winkel, omdat het al tegen sluitingstijd liep, toen een man de winkel binnenkwam. Die bedreigde de medewerkster met een mes. Ook de Bedrijfsleider was in het pand aanwezig. Die kwam de winkel in toen de overvaller de medewerkster dwong naar de kassa te lopen. De overvaller deed een greep in de kassalade en ging er met een deel van de dagopbrengst vandoor. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de man. Wanneer u getuige bent geweest, wilt u dan bellen met de recherche van district Oost via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


* POLITIEONDERZOEK NA DODELIJKE AANRIJDING OP A20

SCHIEDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft zich, rond twaalf uur, op de Rijksweg A20 een ernstig ongeval voorgedaan waarbij een 24-jarige Schiedammer om het leven is gekomen. De man reed op de Noordelijke rijstrook in de richting van Hoek van Holland, tussen de afritten Spaanse Polder en Schiedam
-Centrum, toen een tegemoetkomende auto hem frontaal raakte. Feit is wel dat beiden bij de aanrijding gewond raakten en door de brandweer moesten worden bevrijd. De spookrijder, een 52-jarige vrouw uit Rotterdam werd overgebracht naar het St. Franciscus Gasthuis en de Schiedammer naar het Erasmus Medisch Centrum. Daar overleed hij aan zijn verwondingen. Bij de vrouw is bloed afgenomen vanwege verdenking van het gebruik van alcohol. De Rijksweg A20 is geruime tijd afgesloten geweest om het de politie (Verkeers Ongevallen Groep) mogelijk te maken sporen veilig te stellen en vanwege opruimingswerkzaamheden. De politie onderzoekt de toedracht.


* ONDERZOEK NAAR TOEDRACHT OVERLIJDEN BABY

SPIJKENISSE - DE EILANDEN - De politie onderzoekt de toedracht van het overlijden van een 6-weken oud meisje.
Zaterdagochtend rond tien uur kreeg de politie melding van de reanimatie van een baby aan de Neptunusstraat. Naast agenten, zijn ook de traumahely, twee ambulances en twee huisartsen ter plaatse gegaan. Het mocht niet meer baten en het 6-weken oude meisje is overleden. De aanwezige ouders zijn voor opvang overgebracht naar een politiebureau. In het huis hebben agenten sporenonderzoek verricht. Later die dag, zaterdagmiddag rond vier uur, is de 30-jarige vader aangehouden omdat niet kon blijken dat de baby aan een natuurlijke dood was overleden. De politie onderzoekt de toedracht.


* ONDERZOEK NA DODE BIJ BRAND
ROTTERDAM-OOST - De politie onderzoekt de toedracht van een brand waarbij een man om het leven is gekomen.
Zondagochtend vroeg rond kwart over één kreeg de politie melding van een brand in een woning aan de Rietdekkerweg. Mogelijk dat er voorafgaand aan de brand een explosie had plaatsgevonden. Binnen in de woning werd een mannelijk slachtoffer aangetroffen. De 38-jarige man bleek te zijn overleden. Ruim 30 woningen zijn door de politie en de brandweer ontruimd; de 70 mensen zijn in een pand van het Leger des Heils opgevangen. Naast de overleden man, waren er geen gewonden. Diverse panden in de omgeving zijn onbewoonbaar verklaard. De politie onderzoekt de toedracht.

Vrijdag 18 december 2009


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN AAN VOOR BEDREIGING EN MISHANDELING

RET-ERS
ROTTERDAM - De politie heeft donderdag 17 december een man aangehouden voor de mishandeling van een RET-beambte op zaterdag 5 december.
De mishandeling vond plaats op station Blaak en de RET-er raakte licht gewond. De verdachte, een 37-jarige Rotterdammer, had zich daags na het voorval telefonisch gemeld, maar hij kon pas na een melding via Meld Misdaad Anoniem en een onderzoek van de politie naar zijn verblijfadres, worden aangehouden. De man is vrijdag 18 december via supersnelrecht tot werkstraf van 40 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken veroordeeld.

Aanhouding na opentrappen poortje
Op woensdag de 9e december was ook al een verdachte aangehouden voor het geweld tegen een RET-medewerker. Dat feit werd gepleegd op donderdag 3 december omstreeks kwart over twee. Een man had een metrobeheerder bedreigd nadat hij door de RET-er aangesproken werd omdat hij een poortje had opengetrapt. Na het opvragen van beelden werd de identiteit van de verdachte bekend. De verdachte liep op woensdag 9 december nabij het politiebureau, werd daar aangehouden en bekende het feit. Hij werd ingesloten. De 29-jarige Rotterdammer heeft vrijdag 11 december een gevangenisstraf gekregen van twee maanden waarvan een voorwaardelijk.